Ούτε δύο μήνες δεν θα συμπληρώσει ο Βλαχοδήμος στη Νιούκαστλ – Γιατί αποκτήθηκε, γιατί παραχωρείται

Φωτ. IMAGO

Ούτε δύο μήνες δεν θα συμπληρώσει ο Βλαχοδήμος στη Νιούκαστλ – Γιατί αποκτήθηκε, γιατί παραχωρείται

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:51 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 22.08.2024

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μετακόμισε στην Premier League το περασμένο καλοκαίρι με όνειρα για μεγάλα πράγματα, ωστόσο, ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας ετοιμάζεται να αποχωρήσει και από τη Νιούκαστλ πριν καλά – καλά συμπληρώσει δύο μήνες παραμονής.

Ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού ήταν η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από την Μπενφίκα στην Premier League και συγκεκριμένα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον 30χρονο πλέον γκολκίπερ να ολοκληρώνει τελικά τη μετακίνησή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

«Ενδιαφέρον της Νιουκάστλ για τον Σαντιάγο Έσε»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:25 - 22.08.2024

«Ενδιαφέρον της Νιουκάστλ για τον Σαντιάγο Έσε»

Σύμφωνα με τον Αργεντίνο δημοσιογράφο, Γκαστόν Εντούλ η Νιουκάστλ εξετάζει την περίπτωση του Σαντιάγο Έσε και δεν αποκλείεται να καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτησή του ως το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Το deal είχε φτάσει περίπου στα εννιά εκατ. ευρώ, ωστόσο, η παρουσία του δεν ήταν αυτή που ανέμενε και ο ίδιος, ειδικότερα από τη στιγμή που μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που είχε εξαιρετική απόδοση σε μια ομάδα πρωταθλητισμού όπως η Μπενφίκα, κατακτώντας τίτλους ενώ και έχοντας πάνω από 40 ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του, καταγράφοντας μόλις επτά συμμετοχές, οι πέντε εκ των οποίων ήταν στο πρωτάθλημα και οι άλλες δύο στο Κύπελλο, ενώ η τελευταία του παρουσία στην ενδεκάδα ήταν στις 17 Ιανουαρίου σε ένα ματς για το FA Cup κόντρα στην Μπλάκμπουλ.

Η αποχώρησή του το τρέχον καλοκαίρι από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν μοιραία, αφού σε καμία περίπτωση ο παίκτης δεν ήθελε να παραμείνει στην ομάδα με την υπάρχουσα κατάσταση, διότι η προτεραιότητά του ήταν να παίζει.

Το κεφάλαιο Νιούκαστλ και ο λόγος της απόκτησής του

Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η Νιούκαστλ. Στις 30 Ιουνίου, οι «καρακάξες» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Έλληνα γκολκίπερ και η ημερομηνία που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μόνο τυχαία δεν ήταν. Συγκεκριμένα, πέρα από το Financial Fair Play που προβλέπεται για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη, στην Premier League υφίσταται και το λεγόμενο PSR, που σημαίνει Profit and Sustainability Rule, δηλαδή «Κανόνας Κέρδους και Βιωσιμότητας».

Νιούκαστλ και Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκονται στο μικροσκόπιο και για αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε αυτό το «deal», στο επίκεντρο του οποίου ήταν ο 22χρονος Σκωτσέζος/Άγγλος, Έλιοτ Άντερσον, που μετακόμισε από τη Νιούκαστλ στη Φόρεστ αντί 41 εκατ. ευρώ, αλλά στη συμφωνία συμπεριλήφθηκε και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξυπηρετηθούν και οι δύο σύλλογοι για οικονομικούς λόγους.

Το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όπως αποδεικνύεται δύο μήνες αργότερα…

Από τη μάχη με τον Πόουπ, έγινε 3η λύση

Φτάνοντας στο σήμερα και ενώ φαινόταν ότι ο ρόλος του Βλαχοδήμου θα ήταν αυτός που θα πίεζε τον Νικ Πόουπ για τη θέση του βασικού γκολκίπερ, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο 30χρονος όχι μόνο δεν είναι καν κοντά σε αυτή τη μάχη, αλλά στην πρεμιέρα της Premier League απουσίαζε ακόμα και από τον πάγκο, αφού ως δεύτερος γκολκίπερ ήταν ο Μάρτιν Ντουμπράβκα, που πριν από μερικά χρόνια είχε τον ίδιο ρόλο και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως δανεικός.

Το θέμα είναι, όμως, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας διεθνής γκολκίπερ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι θα περάσει μια δεύτερη σεζόν σε ανάλογο καθεστώς και ήδη βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, διότι και η Νιούκαστλ αντιλαμβάνεται ότι θα ήταν το καλύτερο να βρεθεί μια λύση.

Οι μισές ομάδες της Premier League ανήκουν σε Αμερικάνους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Κινέζοι και οι Άραβες
PREMIER LEAGUE

15:06 - 21.08.2024

Οι μισές ομάδες της Premier League ανήκουν σε Αμερικάνους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι Κινέζοι και οι Άραβες

Μιας και ο Ιρανός ιδιοκτήτης της Έβερτον συζητά με τον Αμερικανό, Τζον Τέξτορ, ο οποίος είναι ο βασικός μέτοχος της Κρίσταλ Πάλας, την πώληση της ομάδας από το Λίβερπουλ, η Premier League είναι έτοιμη να αλλάξει… διοικητικά σύνορα. Ήδη οι 10 από τις 20 ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν «αφεντικά» από τις ΗΠΑ, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2017 έχει μεταφέρει στο Μεγάλο Νησί και το ελληνικό άρωμα.

Το βιογραφικό του Βλαχοδήμου είναι τέτοιο, που δεν θα δυσκολευτεί να βρει την επόμενη ομάδα στην καριέρα του και αναμένονται άμεσα οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!