Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα από συμπαίκτη του Κουλιεράκη: «Δεν υπογράφω αυτή τη gay μ@@@@@α»

Ο Κέβιν Μπέρενς μαζί με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη - Φωτ. IMAGO

Σάλος στη Γερμανία με ομοφοβικό ξέσπασμα από συμπαίκτη του Κουλιεράκη: «Δεν υπογράφω αυτή τη gay μ@@@@@α»

Κώστας Τόπας 14:10 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 09.10.2024

Ο επιθετικός της Βόλφσμουργκ και συμπαίκτης του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, Κέβιν Μπέρενς, δέχθηκε πυρά για τη συμπεριφορά του εκτός γηπέδου.

Ο 33χρονος πρώην διεθνής Γερμανός επιθετικός και νυν συμπαίκτης του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, Κέβιν Μπέρενς έλαβε μέρος σε μια εσωτερική συνεδρία αυτόγραφων στη Βόλφσμπουργκ τον Σεπτέμβριο, κατά την οποία αρνήθηκε να υπογράψει ειδικά σχεδιασμένες φανέλες με λογότυπα του συλλόγου σε χρώματα ουράνιου τόξου.

«Δεν υπογράφω αυτή τη γκέι μ@@@», είπε ο Κέβιν Μπέρενς, σύμφωνα με την «Bild», σοκαρίζοντας τους υπαλλήλους της Βόλφσμπουργκ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο έμπειρος επιθετικός των «λύκων» εξέδωσε μια ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του.

«Τα αυθόρμητα σχόλιά μου δεν ήταν απολύτως εντάξει. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό. Το θέμα συζητήθηκε ξεκάθαρα εσωτερικά και ζητώ την κατανόησή σας ότι δεν θέλω να το σχολιάσω άλλο», είπε.

Η Βόλφσμπουργκ από την πλευρά της, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση για το περιστατικό:

«Κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής συνεδρίασης, έγιναν παρατηρήσεις που δεν ήταν σύμφωνες με τη στάση της Βόλφσμπουγκ. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα εσωτερικά. Η Βόλφσμπουγκ τονίζει ότι έχει επίγνωση της κοινωνικής της ευθύνης. Ο σύλλογος και οι υπάλληλοί του υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα, και θεμελιώδεις αξίες όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η διαφάνεια ήταν πάντα σταθερά εδραιωμένες στη φιλοσοφία του συλλόγου».

Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στον παίκτη από την ομάδα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, αλλά το περιστατικό δεν έχει ακόμη αθλητικές επιπτώσεις και δεν υπάρχουν πληροφορίες για αποβολή του επιθετικού από το ρόστερ.

Σύμφωνα με το «Kicker», ο Μπέρενς κατέληξε να υπογράφει τις φανέλες παρά την απροθυμία του να το κάνει στην αρχή.