Ο Πανσερραϊκός «απέδρασε» από τον Βόλο διά ποδός Μπετανκόρ κι επέστρεψε στις νίκες

Βόλος - Πανσερραϊκός

i

© Intime

Ο Πανσερραϊκός «απέδρασε» από τον Βόλο διά ποδός Μπετανκόρ κι επέστρεψε στις νίκες

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:59 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 19.10.2024

Σε ένα απολαυστικό ματς που τα είχε όλα, ο Πανσερραϊκός επικράτησε του Βόλου εκτός έδρας, με τον Μπετανκόρ να χαρίζει ένα πολύτιμο τρίποντο (0-1) στα «Λιοντάρια».

Η διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκε, η δράση στη Stoiximan Super League επέστρεψε και ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε ένα υπερπολίτιμο τρίποντο στο Πανθεσσαλικό.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ο Βόλος υποδέχτηκε τους Σερραίους και γνώρισε την ήττα (0-1), με το υπέροχο πλασέ του Μπετανκόρ να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν με όρεξη και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, όμως η πρώτη φάση άνηκε στα «Λιοντάρια». Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Φαρές βρήκε τον χώρο που ήθελε από τα αριστερά κι επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τον Κόβατς να δηλώνει «παρών» και να παραχωρεί το κόρνερ.

Στη συνέχεια οι Σερραίοι απείλησαν και πάλι με τα άστοχα σουτ των Ντέλετιτς και Λιάσου.

Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο κι ενώ το 0-0 παρέμενε, ο Βόλος σπατάλησε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία. Ο Κόμπα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με ένα εναέριο σουτ από τα δεξιά, με τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το σύνολο του Πουρσαϊτίδη έγινε επικίνδυνο και πάλι, με τον Καλογερόπουλο στο 28΄ να κερδίζει τους πάντες στην εναέρια μονομαχία έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μπερναντού από τα δεξιά, όμως να αστοχεί με το κεφάλι, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι.

Στη συνέχεια ο Πανσερραϊκός έδειξε τα... δόντια του και πάλι, σπαταλώντας δύο μεγάλες φάσεις. Πρώτα με τον Τομάς στο 33ο λεπτό, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ κι άστοχο έγινε απειλητικός, ενώ στη συνέχεια με τον Ντέλετιτς που μπήκε στη φάση και πέρασε τον Κόβατς μετά τη σέντρα του Φαρές από τα αριστερά, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Φεράρι να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Ο ρυθμός στο πρώτο μέρος στο Πανθεσσαλικό ήταν εξαιρετικός, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση και να ψάχνουν το γκολ, όμως να πηγαίνουν στα αποδυτήρια «άσφαιρες» (0-0).

Στην επανάληψη, ο Πανσερραϊκός μπήκε με κέφια με σκοπό να «παγώσει» το Πανθεσσαλικό με το... καλημέρα. Στο 53΄ ο Χαντάκιας πήρε μία γυριστή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κόβατς σταμάτησε το πλασέ του Μπετανκόρ από πλεονεκτική θέση, ενώ ο γκολκίπερ του Βόλου εξουδετέρωσε και το σουτ του Ντέλετιτς στο 60΄.

Η πίεση των Σερραίων απέδωσε καρπούς στο 63ο λεπτό. Ο Μπετανκόρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα Ντέλετιτς κι εκτέλεσε υποδειγματικά από τα δεξιά για το 1-0 του Πανσερραϊκού.

Μετά το γκολ των Σερραίων η εικόνα του αγώνα άλλαξε αισθητά. Ο Βόλος πήρε μέτρα και... ρίσκα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, με την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ωστόσο να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Στο 80΄ οι Θεσσαλοί «φώναξαν» για πέναλτι σε πτώση του Κόμπα μέσα στην περιοχή, με τον Κατσικογιάννη να δίνει συνέχεια στο ματς κι έξι λεπτά αργότερα, τα «Λιοντάρια» έφτασαν μία ανάσα από το 2-0 κόντρα στη ροή του ματς.

Η ομάδα του Φεράντο βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση ενώ όλος ο Βόλος ήταν μπροστά, με τον Σαλαζάρ από θέση τετ α τετ να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόβατς.

Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ του Κόντε λόγω οφσάιντ κι έπειτα το ματς έγινε το απόλυτο ροντέο. Έπειτα από το σουτ του Μεντιέτα που έδιωξε αρχικά ο Γκουγκεσασβίλι, η μπάλα έφτασε στον Ασεχνούν, ο οποίος στην επαναφορά κι από κοντινή θέση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Πανσερραϊκός βγήκε στην κόντρα και πάλι με τον Σαλαζάρ, αλλά ο Κόβατς δήλωσε «παρών» ξανά, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο διπλό του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βόλος σε αυτές τις οκτώ αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη μέσα στο «σπίτι» του.

Βόλος (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κόβατς, Σούντγκρεν, Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (73΄Τσοκάνης) Μπερναντού, Μεντιέτα, Κομπά, Άλτμαν (56΄Βιγιαφάνιες), Κόσζτα (87΄Ασενχούν).

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Περούτσι, Λιάσος (59΄Ζελέν), Χαντάκιας (82΄Καρασαλίδης), Ντέλετιτς (74΄Σαλαζάρ), Τομάς (82΄Χατζηστραβός), Μπετανκόρ.