Βοτανικός: Μέχρι αρχές Οκτωβρίου τα θεμέλια του ποδοσφαιρικού γηπέδου

Βοτανικός: Μέχρι αρχές Οκτωβρίου τα θεμέλια του ποδοσφαιρικού γηπέδου

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:45 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:23 - 27.08.2024

Η έκδοση της αναθεωρημένης οικοδομικής άδειας αποτελεί γεγονός για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το ρεπορτάζ του Sportal.gr πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Απαντώντας στα ερωτήματα: «Πότε θα αρχίσουν οι εργασίες σκυρόδεσης;» και «Πότε θα μπουν θεμέλια στην αρένα του Βοτανικού;».

Μία γραφειοκρατική διαδικασία, με πολλά εμπόδια τα οποία ξεπεράστηκαν, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την έκδοση της αναθεωρημένης οικοδομικής άδειας για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το πρωί της Τρίτης (27/8) έγινε ακόμα ένα βήμα για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου πλάνου στέγασης του αθηναϊκού συλλόγου. Με λεπτομερές δελτίο Τύπου ο Δήμος Αθηναίων, ως κύριος φορέας υλοποίησης του έργου, και ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας ενημέρωσαν για όλες τις απαραίτητες πτυχές της εξέλιξης, χαιρετίζοντάς τη.

Το... δικαίωμα των «μικρών» στην επιτυχία, η αφόρητη πίεση σε Αλόνσο, Αλμέιδα και το «ξενέρωμα» του Σπόραρ!
SPORTAL ORIGINALS

10:42 - 26.08.2024

Το... δικαίωμα των «μικρών» στην επιτυχία, η αφόρητη πίεση σε Αλόνσο, Αλμέιδα και το «ξενέρωμα» του Σπόραρ!

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης στο δεύτερο Talking Points της σεζόν 2024-2025, σχολιάζουν την 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ραντεβού στις 11:00 στη web TV του Sportal!

Οι δυσκολίες ήταν πολλές. Η πρώτη οικοδομική άδεια, για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, εκδόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 και για να προχωρήσει σε φάση υλοποίησης το έργο, τώρα, έπρεπε να εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια αναθεωρημένη και να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης της Λεωφόρου (όχι η κατεδάφιση της ιστορικής έδρας του Τριφυλλιού). Ασφαλιστική δικλείδα, με χρονικό ορίζοντας εφαρμογής μετά την παραλαβή της εγκατάστασης από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (δεύτερος φορέας υλοποίησης, μετά τον Δήμο Αθηναίων).

Τον Οκτώβριο, το αργότερο, η θεμελίωση του γηπέδου

Το Sportal.gr μπαίνει απευθείας, μετά την ευχάριστη είδηση που, όμως, αφορά γραφειοκρατικά θέματα που θα γίνονταν, στον πυρήνα της διαδικασίας υλοποίησης. Απαντώντας, με ευθύτητα, στα άμεσα ερωτήματα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Δηλαδή πότε θα αρχίσουν οι εργασίες σκυρόδεσης και πότε θα μπουν τα θεμέλια στη νέα έδρα του Τριφυλλιού... Υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα, είναι η πραγματικότητα. Που αφορούν, γενικότερα, τη Διπλή Ανάπλαση και όχι αποκλειστικά το οικόπεδο που θα χτιστεί το γήπεδο.

Οι απαλλοτριώσεις θα ολοκληρωθούν με τον νόμο των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, ο οποίος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει ήδη αίτημα και κυβερνητική απόφαση για αυτό. Αφορούν τους χώρους πρασίνου και τα έργα στον Βοτανικό, τα οποία θα πρέπει να συμβασιοποιηθούν. Υφίστανται τεχνικές λεπτομέρειες, από τις διόδους που θα δημιουργηθούν για την είσοδο των μηχανημάτων μέχρι και την τοποθέτηση γερανών στον χώρο εργασιών. Με το ποσοστό εκσκαφών, στο οικόπεδο ανέγερσης του γηπέδου, να έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό κάτω του 50%, χρειάζονται ακόμα περίπου είκοσι ημέρες ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες.

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:54 - 27.08.2024

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

Ο Δήμος Αθηναίων το μεσημέρι της Τρίτης (27/8) εξέδωσε δελτίο Τύπου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι αρχικές διαδικασίες σκυρόδεσης και στη συνέχεια η θεμελιοποίηση του γηπέδου. Υπάρχουν οι αισιόδοξες απόψεις ότι τον επόμενο μήνα όλα θα είναι έτοιμα για τον θεμέλιο λίθο... Επειδή, όμως, πρέπει να γίνει αντιληπτή, αν δεν έχει γίνει μετά από τόσα χρόνια αγώνα και άπειρες διεργασίες γραφειοκρατικές και μη, η πολυπλοκότητα του έργου, το ανώτατο χρονικό όριο που έχει τεθεί για τη θεμελιοποίηση είναι οι αρχές Οκτωβρίου. Τότε, το κοινώς λεγόμενο, θα μπουν οι μπουλντόζες, ώστε να αρχίσει παίρνει... σάρκα και οστά η νέα έδρα του Παναθηναϊκού.