Βοτανικός: Πρώτα η θεμελιοποίηση και μετά η μακέτα του γηπέδου

Βοτανικός: Πρώτα η θεμελιοποίηση και μετά η μακέτα του γηπέδου

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:05 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 09.10.2024

Πηγές από τον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο αναφέρουν ότι η επίσημη παρουσίαση της μακέτας του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό, θα συνδεθεί χρονικά με την έναρξη θεμελιοποίησης του έργου. Τι ισχύει με την παύση εργασιών στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης.

Η ενημέρωση, μέσω των social media, από την «Α & S Architects», που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου γηπέδου του Τριφυλλιού, δημιούργησε μία σύγχυση στον κόσμο της ομάδας, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου της ποδοσφαιρικής αρένας. Όχι με ευθύνη του αρχιτεκτονικού γραφείου, φυσικά, αφού η παρουσίαση της μακέτας αποτελεί μία πολυαναμενόμενη ενέργεια από τον κόσμο των Πράσινων που επιθυμεί την υλοποίηση του έργου.

Η προωθητική ενέργεια, με Instagram stories, της «A & S Architects» αφορά τη συμμετοχή του αρχιτεκτονικού γραφείου στο 16ο συνέδριο «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική», που διοργανώνεται από την εταιρεία Alumini από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου στο Costa Navarino. Στις 3/11, μάλιστα, ο αρχιτέκτων – μηχανικός, κ. Νικόλαος Σιαπκαράς, θα παρουσιάσει στο συνέδριο το project «Βοτανικός – Νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού». Με την ομιλία του να εστιάζεται στα χαρακτηριστικά του έργου και να στηρίζεται σε εξειδικευμένα μεν στοιχεία, αλλά όχι σε κάτι νεότερο που ο κόσμος ή ο Τύπος δεν γνωρίζει.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, την Κυριακή 3/11, με την παρουσίαση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφόρηση, που προέρχεται από τον αρχιτεκτονικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, η μακέτα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα παρουσιαστεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσα στο 2024. Είναι έτοιμη και θα ταιριάξει, χρονικά, με τη θεμελιοποίηση της ποδοσφαιρικής αρένας, η οποία και αυτή αναμένεται να γίνει το τρέχον έτος.

Η παύση εργασιών στο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, τα χωματουργικά έργα έχουν σταματήσει στον Βοτανικό προκαλώντας την ανησυχία για τον λόγο που οδήγησε σε αυτήν την εξέλιξη. Το ρεπορτάζ του Sportal.gr αναφέρει πως το αίτιο αφορά τους γεμάτους χώρους διακομιδής αποβλήτων και απορριμμάτων. Κατάσταση που δεν επιτρέπει τη μεταφορά των υπόλοιπων υλικών τέτοιου τύπου, τα οποία υπάρχουν στο οικόπεδο και εμποδίζουν τη συνέχεια των εργασιών.

Στα όρια το χρονοδιάγραμμα - Γιατί απειλείται το 2026, ως έτος στέγασης του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:35 - 25.09.2024

Στα όρια το χρονοδιάγραμμα - Γιατί απειλείται το 2026, ως έτος στέγασης του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Ο Δήμος Αθηναίων παραδέχεται την καθυστέρηση ενός έτους στη Διπλή Ανάπλαση, τη στιγμή που η έναρξη κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού δεν προβλέπεται πριν τον Νοέμβριο. Το χρηματοδοτικό κενό των εγκατάστασεων του Ερασιτέχνη και το χρονικό όριο εκταμίευσης δόσεων για τα συνοδά έργα. Το Sportal.gr αναλύει γιατί απειλείται το 2026, ως έτος στέγασης του Τριφυλλιού στον Βοτανικό.

Αναμένεται, λοιπόν, η αποσυμφόρηση των σημείων διακομιδής και η συνέχεια των χωματουργικών εργασιών, οι οποίες, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται περίπου στο 70% σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν καλά το έργο και παρακολουθούν την πορεία τω εργασιών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δυναμική συμπύκνωση του εδάφους για τις βαθύτερες εδαφικές στρώσεις, ώστε να αρχίσει η θεμελιοποίηση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θεωρούν ότι η διαδικασία αυτή θα εκκινήσει εντός του 2024.