Γιατί ο Χάαλαντ που πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Γκάμπριελ δεν κινδυνεύει με τιμωρία

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Γκάμπριελ

Γιατί ο Χάαλαντ που πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Γκάμπριελ δεν κινδυνεύει με τιμωρία

Κώστας Τόπας 15:49 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 23.09.2024

Αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο ο Έρλινγκ Χάαλαντ γλίτωσε την τιμωρία για το γεγονός ότι πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Γκάμπριελ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Σε μία τρομερή ματσάρα Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 2-2 χάρη στο γκολ του Στόουνς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το πρώτο ημίχρονο είχε τα πάντα, γκολ φάσεις, ένταση και μία κόκκινη και την Άρσεναλ να μπαίνει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα. Μόλις στο 9ο λεπτό οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ με τον... γνωστό άγνωστο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος μετά από ασίστ του Σαβίνιο πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Ο Νορβηγός αστέρας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην Premier League, καθώς τώρα χρειάστηκε μόλις εννέα λεπτά για να «σπάσει» την άμυνα της Άρσεναλ και να πετύχει το 100ο του γκολ για τη Μάντσεστερ Σίτι, σε μόλις 105 εμφανίσεις με τους Πολίτες.

Ποιος είδε τον Χάαλαντ και δεν φοβήθηκε - Τα έβαλε με Αρτέτα και Ζεσούς: «Μην με ακουμπάς, είσαι κλόουν» (vid)
PREMIER LEAGUE

14:58 - 23.09.2024

Ποιος είδε τον Χάαλαντ και δεν φοβήθηκε - Τα έβαλε με Αρτέτα και Ζεσούς: «Μην με ακουμπάς, είσαι κλόουν» (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αφού πρώτα τα έβαλε με τον 17χρονο της Άρσεναλ, Μάιλς Λιούις Σκέλι, λογομάχησε τόσο με τον Μικέλ Αρτέτα αλλά και με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς.

H ομάδα του Βόρειου Λονδίνου κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, αλλά το γκολ του Τζον Στόουνς στο 90+7' έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους «πολίτες». Μετά το γκολ ο Έρλινγκ Χάαλαντ όμως προέβη σε μια απαράδεκτη κίνηση.

Ο Νορβηγός πήρε την μπάλα από τα δίχτυα και αμέσως την πέταξε στο κεφάλι του Γκάμπριελ. Ο Βραζιλιάνος με τον επιθετικό της Σίτι αμέσως μετά τη σέντρα μάλιστα είχαν αψιμαχία με αφορμή αυτή τη φάση. Οι δύο παίκτες συγκεκριμένα άρχισαν να σπρώχνονται και αμέσως οι συμπαίκτες τους έσπευσαν, άλλοι να τους υπερασπιστούν και άλλοι για να τους χωρίσουν.

Η Premier League αποφάσισε στη συνέχεια να διερευνήσει το βίντεο του περιστατικού για να κρίνει εάν απαιτείται κάποια τιμωρία στο πρώτο «κανόνι» της Μάντσεστερ Σίτι. Καθώς το περιστατικό δεν εντοπίστηκε από τον διαιτητή Μάικλ Όλιβερ στον αγωνιστικό χώρο, η Premier League φαίνεται πως πήρε την απόφασή της μετά από έρευνα.

Αποκαλύφθηκε ότι ο Χάαλαντ θα αποφύγει κάθε τιμωρία – μαζί με τη Σίτι συνολικά – καθώς όλα τα επίμαχα περιστατικά εξετάστηκαν από το VAR καθώς διεξαγόταν το παιχνίδι. Ο πρώην διαιτητής της Premier League, Μαρκ Χάσλεϊ, ισχυρίστηκε ότι ο Νορβηγός ήταν «πολύ τυχερός» που το περιστατικό δεν εντοπίστηκε από τον διαιτητή ή το VAR.