Πώς η Γιουβέντους παραλίγο να υπογράψει τον Έρλινγκ Χάαλαντ όταν ήταν 15 ετών

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι

i

©imago

Πώς η Γιουβέντους παραλίγο να υπογράψει τον Έρλινγκ Χάαλαντ όταν ήταν 15 ετών

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:24 - 21.09.2024

Ένα «what if» αιωρείται μετά την αποκάλυψη πως η Γιουβέντους είχε προσπαθήσει να φέρει στο Τορίνο τον Έρλινγκ Χάαλαντ, όταν ο Νορβηγός ήταν μόλις 15 ετών.

Όλα θα ήταν ίσως πολύ διαφορετικά, αν είχε Έρλινγκ Χάαλαντ υπογράψει πριν κάποια χρόνια στην Γιουβέντους. Οι «Μπιανκονέρι» είχαν κάνει κίνηση, ώστε να αποκτήσουν τον 15χρονο τότε Νορβηγό από την Μόλντε, ο οποίος είχε έρθει στην Ιταλία για να παρακολουθήσει έναν αγώνα μεταξύ της Γιουβέντους και της Ίντερ, στο «Allianz Stadium».

Η συμφωνία όμως δεν ευδοκίμησε, με τον Χάαλαντ να επιλέγει τη Σάλτσμπουργκ. Η συνέχεια γνωστή. Τράβηξε τα βλέμματα όταν έπαιζε στην Ντόρτμουντ και αργότερα έλαμψε στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο πρώην διευθυντής της Γιουβέντους, Τζουζέπε Μαρότα, αποκάλυψε στο Amazon Prime πως είχαν προταθεί στην Νορβηγική Μόντε για να αποκτήσουν τον Χάαλαντ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Όταν έπαιζε στη Νορβηγία, στο Molde, μας είχαν προτείνει. Ήρθε ως 15χρονος για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Γιουβέντους-Ίντερ στο Allianz Stadium. Ήμασταν κοντά, αλλά κάποιοι γραφειοκρατικοί λόγοι μας εμπόδισαν να κλείσουμε τη συμφωνία, αλλά είναι μέρος της ιστορίας. Όταν ήμουν στη διοίκηση εκείνη την εποχή, ασχολούμασταν με δεκάδες παίκτες».

Ο Χάαλαντ, ο οποίος ξεκίνησε μαγικά την σεζόν φέτος, έχει πετύχει εννέα γκολ σε έξι μόλις παιχνίδια και ποιος ξέρει ακόμα τι άλλο θα κάνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.