Η μεταγραφή του Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα και το όνειρο του Λαπόρτα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ - Φωτ. IMAGO

Η μεταγραφή του Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα και το όνειρο του Λαπόρτα

Κώστας Τόπας 09:49 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 19.10.2024

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, πιστεύει ότι έχει βρει τη λύση για να εξασφαλίσει την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός, Έρλινγκ Χάαλαντ είναι μια αποκάλυψη από τότε που μετακόμισε στη Μάντσεστερ Σίτι από τη Ντόρτμουντ, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Champions League με τους Πολίτες.

Αλλά με τις 115 κατηγορίες που περιτριγυρίζουν γύρω από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και την απειλή αφαιρέσεων βαθμών ή ακόμα και αποβολής από την Premier League, υπάρχει αμφιβολία για το μέλλον του Καταλανού τεχνικού αλλά και ορισμένων αστέρων, όπως του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αυτή τη στιγμή, ο «Cyborg» αποτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ και ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα θα χρησιμοποιήσει τη νέα της συμφωνία με τους γίγαντες αθλητικών ειδών Nike για να κυνηγήσει τον Χάαλαντ, ο πρόεδρος Λαπόρτα εξετάζει επίσης διάφορους τρόπους για την επίτευξη συμφωνίας με τον Νορβηγό.

Οπως αναφέρει ο έγκυρος δημοσιογράφος του «Sky Sports Germany», ο Χάαλαντ είναι η μεταγραφή... όνειρο της Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο ο Λαπόρτα να είναι πρόθυμος να προβεί σε βιαστικές κινήσεις για την απόκτηση του. Μια μεταγραφή στους Καταλανούς το επόμενο καλοκαίρι δεν είναι ρεαλιστική αυτή τη στιγμή και ο 24χρονος επιθετικός δεν επιδιώκει ούτε μεταγραφή.

Ωστόσο, ο μεταγραφή του Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα θα ήταν δυνατή τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Ο Νορβηγός διεθνής ξεκίνησε λαμπερά τη νέα σεζόν στην Premier League με δέκα γκολ σε επτά ματς για τους Πολίτες. Τα γκολ του βοήθησαν τη Μάντσεστερ Σίτι να κάνει ένα αήττητο ξεκίνημα φέτος, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αυτή τη στιγμή έναν βαθμό πίσω από την κορυφαία Λίβερπουλ.

Ο Χάαλαντ είναι ένας από αυτούς τους παίκτες που έχουν συνδεθεί με άλλους συλλόγους με τον 24χρονο να έχει ήδη κερδίσει δύο τίτλους Premier League, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Champions League στις δύο πρώτες σεζόν του στην Αγγλία.

Να σημειωθεί ότι ο Χάαλαντ είναι ο γρηγορότερος παίκτης που έφτασε ποτέ τα 50 γκολ στην Premier League, αφού χρειάστηκαν μόλις 48 αγώνες για τον μισό αιώνα. Ο Άντι Κόουλ χρειάστηκε 65 παιχνίδια. Ο Άλαν Σίρερ 66 ματς. Ο Ρουντ Φαν Νιστερλόι πέτυχε τα πρώτα του 50 γκολ σε 68 αγώνες. ενώ ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Φερνάντο Τόρες χρειάστηκαν 72 συμμετοχές για να φτάσουνε σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων.