Αν δεν τον κρατήσει, η Σίτι θα ζητήσει ποσό «μαμούθ» για να πουλήσει τον Χάαλαντ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι - Φωτ. IMAGO

Αν δεν τον κρατήσει, η Σίτι θα ζητήσει ποσό «μαμούθ» για να πουλήσει τον Χάαλαντ

Κώστας Τόπας 12:02 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 16.10.2024

Η Σίτι θέλει να «δέσει» για πάντα στο Μάντσεστερ τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, τότε θα ζητήσει ένα ποσό «μαμούθ» για την πώληση του.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, έχει συνδεθεί με μεταγραφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα αλλά οι ιθύνοντες της Μάντσεστερ Σίτι θέλουν απεγνωσμένα να διατηρήσουν τις υπηρεσίες του Νορβηγού αστέρα, με το συμβόλαιο του Νορβηγού αστέρα να ολοκληρώνεται το 2027 με τους Πολίτες.

Ο 24χρονος επιθετικός φέρεται να διστάζει να υπογράψει νέο συμβόλαιο, εν μέσω της αβεβαιότητας για το μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στον σύλλογο – με τον Ισπανό να βλέπει το συμβόλαιό του να λήγει το 2025. Επιπλέον, η Σίτι μπορεί να τιμωρηθεί λόγω της συνεχιζόμενης δικαστικής μάχης με την Premier League και τις 115 κατηγορίες για υποτιθέμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων της κατηγορίας.

Ο Λαπόρτα θέλει να ρίξει τη «βόμβα» με Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα
LA LIGA

12:50 - 15.10.2024

Ο Λαπόρτα θέλει να ρίξει τη «βόμβα» με Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα

Έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών του συλλόγου του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, πιστεύει στις πιθανότητές του να βρει λύσεις ώστε να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ενώ η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ επιθυμούν να αποκτήσουν τον Νορβηγό διεθνή επιθετικό, οι άνθρωποι της Σίτι είναι βέβαιοι πως θα καταφέρουν να πείσουν τον «Cyborg» να παραμείνει στην γαλάζια όχθη του Μάντσεστερ. Από την άλλη και σύμφωνα με το «TeamTalk» η Σίτι κατανοεί ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν ένα ποσό -παγκόσμιο ρεκόρ- για να φύγει ο Χάαλαντ από την ομάδα.

Οι Μαδριλένοι θέλουν να δημιουργήσουν την απόλυτη ομάδα και ο Χάαλαντ θα μπορούσε να είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ σε αυτό το διετές πλάνο. Ωστόσο, ο πρώην σταρ της Ντόρτμουντ θεωρείται κλειδί για το μέλλον της Σίτι και θα παραμείνει ένα από τα πρόσωπα της υπερασπιστής της πρωταθλήτριας Premier League. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα, θα χρειαστεί να βρει μια διέξοδο για την υπέρβαση με τον Νορβηγό.

Επιπλέον, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Χάαλαντ ότι δεν θα ήθελε απαραίτητα να φύγει από τη Σίτι εάν ο Γκουαρδιόλα έφευγε την επόμενη χρονιά. Οι δυο τους έχουν μια κανονική σχέση παίκτη με προπονητή και με τον Νορβηγό να είναι τόσο μοναχικός, είναι απίθανο να τον απογοητεύσει κάποιος άλλος να φύγει από τον σύλλογο.

Ακόμα κι αν θέλει να φύγει, η Σίτι είναι πιθανό να απαιτήσει ένα ποσό παγκόσμιου ρεκόρ, με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 240 εκατομμυρίων ευρώ) αυτή τη στιγμή να αποτελεί τη πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών.

Ο Χάαλαντ ήταν κάτι σαν ασταμάτητη δύναμη από τότε που άφησε τη Ντόρτμουντ με τη Σίτι το καλοκαίρι του 2022 για μόλις 60 εκατομμύρια ευρώ. Σε 108 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο επιθετικός έχει πετύχει 101 γκολ. Στην πρώτη του σεζόν μάλιστα, σημείωσε 52 γκολ σε 53 αγώνες και αυτή τη σεζόν έχει 11 σε 10 αγώνες.