Μόλις ένα σουτ και 14 επαφές με την μπάλα: Γιατί ο Χάαλαντ απέτυχε να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο

Έρλινγκ Χάαλαντ - Φωτ. IMAGO

Μόλις ένα σουτ και 14 επαφές με την μπάλα: Γιατί ο Χάαλαντ απέτυχε να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο

Κώστας Τόπας 10:10 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 19.09.2024

Σπάνιο αλλά συνέβη. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και με αυτόν τον τρόπο δεν «έσπασε» το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Νορβηγός επιθετικός, Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν, σημειώνοντας εννέα γκολ σε τέσσερις συμμετοχές - συμπεριλαμβανομένων χατ-τρικ κόντρα σε Ίπσουιτς και Γουέστ Χαμ. Ωστόσο, στο πρώτο του παιχνίδι για τo Champions League, που ήταν αυτό απέναντι στην Ίντερ στο «Έτιχαντ», ο «Cyborg» έμεινε μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα.

Μάλιστα, ο Χάαλαντ περιορίστηκε σε μόλις 14 αγγίγματα με την μπάλα, έχοντας επίσης επτά ολοκληρωμένες πάσες και ένα σουτ στα 90 λεπτά του στο γήπεδο.

Ο Γκουαρντιόλα είπε στους δημοσιογράφους γιατί ο σούπερ σταρ της ομάδας του βρήκε τόσο δύσκολα τα πράγματα: «Υπήρχαν έξι παίκτες γύρω του. Εξι. Τρεις πίσω, τρεις μπροστά. Έτσι τον κράτησαν εκτός παιχνιδιού. Αυτό το κάνει δύσκολο για κάθε παίκτη.

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι, ο Αλεσάντρο Μπασότνι ήταν πέντε μέτρα μακριά του, ο Χακάν Τσαλχάνογλου, ο Πιότρ Ζιελίνσκι μπροστά του. Αυτό είναι σκληρό. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους, γι' αυτό ο Γκουντογκάν είχε μερικές ευκαιρίες, αλλά η Ίντερ ήταν πιο δυνατή από εμάς σωματικά. Χρειαζόμασταν να πάρουμε περισσότερους παίκτες δίπλα στον Έρλινγκ και αυτό κάναμε. Ήξερα ότι η Ίντερ θα αμυνόταν έτσι».

Η αποτυχία του Χάαλαντ να βρει τον στόχο σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να νικήσει τον Ρονάλντο στο ρεκόρ του ταχύτερου παίκτη που έφτασε τα 100 γκολ για μια ομάδα. Ο «CR7» πέτυχε αυτό το επίτευγμα σε 105 αγώνες για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Νορβηγός φορ θα το πετύχει αυτό, αν καταφέρει και βρει δίχτυα την Κυριακή (22/09, 18:30) στο ντέρμπι με την Άρσεναλ για την Premier League.