Ο Λαπόρτα θέλει να ρίξει τη «βόμβα» με Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τη Μάντσεστερ Σίτι - Φωτ. IMAGO

Ο Λαπόρτα θέλει να ρίξει τη «βόμβα» με Χάαλαντ στη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 12:50 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 15.10.2024

Έχοντας επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών του συλλόγου του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, πιστεύει στις πιθανότητές του να βρει λύσεις ώστε να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην Μπαρτσελόνα το 2025; Αυτή η μεταγραφή θα ήταν ένα πραξικόπημα στη μεταγραφική αγορά, αλλά μπορεί ένας σύλλογος που αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές δυσκολίες για αρκετά χρόνια να αντιμετωπίσει εύλογα την απόκτηση ενός επιθετικού με 50 γκολ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Νορβηγός αστέρας αποτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, βάσει transfermarkt;

Η Μπαρτσελόνα, η οποία μέχρι πρόσφατα πάλευε να εγγράψει έναν παίκτη σαν τον Ντάνι Όλμο, φαίνεται να το πιστεύει. Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «Sport», ο πρόεδρός της Ζουάν Λαπόρτα θα είχε θέσει τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι κορυφαία προτεραιότητα για το τέλος της δεύτερης θητείας του στην ηγεσία του συλλόγου.

«Βόμβα» στην Premier League: Ο Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Σίτι και αποκάλυψε που θέλει να πάει
PREMIER LEAGUE

10:58 - 13.10.2024

«Βόμβα» στην Premier League: Ο Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Σίτι και αποκάλυψε που θέλει να πάει

Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τους Πολίτες, το επόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Nacional»!

Ο Λαπόρτα θα ονειρευόταν να αφήσει πίσω του έναν διάδοχο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης. Οι πρώτες επαφές του καταλανικού συλλόγου με τον Νορβηγό σταρ χρονολογούνται στα τέλη Μαρτίου του 2021, όταν το περιβάλλον του Χάαλαντ και ο τότε ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, πραγματοποίησαν μια περιοδεία στην Ευρώπη για να ακούσουν τους ενδιαφερόμενους συλλόγους και να βρουν τον ιδανικό προορισμό.

Βέβαια, τότε ο Χάαλαντ μετακόμισε στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, όπου το συμβόλαιό του έχει διάρκεια έως το 2027. Όμως ο «Cyborg» είναι έτοιμος να κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Σύμφωνα με την καταλανική «El Nacional», η παραμονή του Έρλινγκ Χάαλαντ στην Αγγλία φέρεται να τελειώνει.

Αν και ο παίκτης δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, η «Nacional» κατανοεί ότι το μέλλον του θα είναι στη La Liga την επόμενη σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες θα ήταν σε επιφυλακή. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το όνειρο να συνδέσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ με τον Κιλιάν Εμπαπέ εδώ και πολύ καιρό και θα ήταν έτοιμη να κάνει σημαντική οικονομική προσπάθεια για να το πετύχει, η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της για τον Νορβηγό επιθετικό.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες του συλλόγου, η Μπάρτσα εξακολουθεί να πιστεύει στις πιθανότητές του και ετοιμάζεται να διερευνήσει όλες τις επιλογές για να τον πάει στην Καταλονία. Πρωταγωνιστής φέτος με δέκα γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ, στους πέντε πρώτους αγώνες του στην Premier League, ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ.

Χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε επί της Σλοβενίας (3-0) στο Nations League, ο φορ των Πολιτών έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του με τη φανέλα της Νορβηγίας, καθώς πλέον έχει 34 γκολ σε 37 συμμετοχές.