«Βόμβα» στην Premier League: Ο Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Σίτι και αποκάλυψε που θέλει να πάει

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι - Φωτ. IMAGO

«Βόμβα» στην Premier League: Ο Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Σίτι και αποκάλυψε που θέλει να πάει

Κώστας Τόπας 10:58 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 13.10.2024

Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι Έρλινγκ Χάαλαντ φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τους Πολίτες, το επόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με δημοσίευμα της «El Nacional»!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, στα 24 του χρόνια, ζει ήδη την ιστορία του νορβηγικού ποδοσφαίρου. Ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Νορβηγίας αφού πέτυχε το 36ο γκολ του φορώντας τη φανέλα της χώρας του.

Ο «Cybορg» δεν σταματάει να βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στην Premier League, ο Χάαλαντ κυριαρχεί στον βαθμολογικό πίνακα, με 10 γκολ σε μόλις επτά παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί, τέσσερα περισσότερα από τους άμεσους διώκτες του, τον Μπραϊάν Μπουμό της Μπρέντφορντ και τον Κόουλ Πάλμερ της Τσέλσι.

Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και της Νορβηγίας, ο Χάαλαντ έχει ήδη συγκεντρώσει 17 γκολ αυτή τη σεζόν, σε μόνο 15 αγώνες. Ωστόσο, έχουν προκύψει ορισμένοι ισχυρισμοί ότι αυτή η σεζόν θα μπορούσε να είναι η τελευταία του με τους Πολίτες.

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός είναι προφανώς «έτοιμος να φύγει» από τη Μάντσεστερ Σίτι και «έχει ήδη αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του», σύμφωνα με ισπανική πηγή «El Nacional». Οι πρώτοι ισχυροί μνηστήρες που αναφέρονται στο ρεπορτάζ είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα μπορούσε να κάνει μια προσφορά με χρήματα για να πείσει τον 24χρονο αστέρα να μετακομίσει στη Ligue 1.

Ωστόσο, οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα είναι πιθανό να πέσει στο κενό, με το δημοσίευμα να εξηγεί ότι ο Χάαλαντ απέρριψε αυτή την προοπτική, καθώς στόχος του είναι να μετακομίσει στη La Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του Νορβηγού. Η ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ ονειρεύεται εδώ και χρόνια το δίδυμο Εμπαπέ - Χάαλαντ στην επίθεση και το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να έχει την ευκαιρία να το υλοποιήσει.

Σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα, η οποία αν θέλει να κάνει δικό της τον Χάαλαντ θα χρειαστεί να βρει έναν τρόπο να βρει τα χρήματα που απαιτούνται, αλλά στην Ισπανία αναφέρουν ότι οι «μπλαουγκράνα» α μπορούσαν να είναι ο πιο δελεαστικός προορισμός για τον αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Χάαλαντ έχει συμβόλαιο στο «Έτιχαντ» μέχρι το 2027, αλλά οι ανησυχίες για το ότι βλέπει τη Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης ως το επόμενο βήμα για την καριέρα του, έχει ανησυχήσει τις τάξεις των οπαδών της Σίτι. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Χάαλαντ, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα, ήταν πρόθυμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Αγγλίας, αν και θα ήθελε να συμπεριληφθεί μια ρήτρα αποδέσμευσης για να διευκολύνει μια πιθανή μελλοντική μεταγραφή.

«Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποφάσισε να φύγει από την Premier League το επόμενο καλοκαίρι, απορρίπτοντας μια προσοδοφόρα πρόταση από την Παρί Σεν Ζερμέν υπέρ μιας μετακόμισης στην Ισπανία, την οποία θεωρεί καλύτερη επιλογή για την επαγγελματική του εξέλιξη. Παρά το ενεργό ενδιαφέρον της Παρί για την ενίσχυση της ομάδας του, ο Χάαλαντ θέλει να εξερευνήσει πιο φιλόδοξες επιλογές για το υπόλοιπο της καριέρας του», γράφει χαρακτηριστικά η «El Nacional».