Ούτε Εμπαπέ, ούτε Βινίσιους: Αυτός είναι ο πιο «ακριβός» παίκτης στον κόσμο

Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει με τους Βινίσιους και Βάσκεθ - Φωτ. IMAGO

Ούτε Εμπαπέ, ούτε Βινίσιους: Αυτός είναι ο πιο «ακριβός» παίκτης στον κόσμο

Κώστας Τόπας 15:13 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 02.10.2024

Το «Transfermarkt» ενημέρωσε την εκτίμηση μεταγραφικής αξίας ορισμένων ποδοσφαιριστών και στην κορυφή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ούτε ο Βινίσιους, ούτε ο Εμπαπέ, ούτε ο Λαμίν Γιαμάλ. Το «Transfermarkt», ο ιστότοπος που ειδικεύεται στα στατιστικά στοιχεία και τις κινήσεις στην ποδοσφαιρική αγορά, ενημέρωσε την αξία του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έγινε ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με εκτίμηση 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία που φτάνει σε αυτό το νούμερο μετά τον Κιλιάν Εμπαπέ, που το πέτυχε τον Δεκέμβριο του 2018 με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Χάαλαντ έχει ένα λαμπρό ξεκίνημα στη σεζόν. Έχει πετύχει δέκα γκολ στα έξι παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα στην Premier League. Μόνο σε ένα από αυτά δεν κατάφεραν να σκοράρει, στο τελευταίο ματς με τη Νιουκάστλ που έληξε ισόπαλο 1-1. Αυτή η άμεση εμφάνιση προσθέτει μια εξαιρετική απόδοση τις τελευταίες σεζόν από τον Νορβηγό στο Μάντσεστερ. Την πρώτη του χρονιά, 22/23, σημείωσε 52 γκολ σε 53 αγώνες και την επόμενη σεζόν πέτυχε 38 γκολ σε 42 συμμετοχές, και πάλι κοντά στην αναλογία ενός γκολ ανά αγώνα.

Τρεις παίκτες ακολουθούν τα βήματα του Χάαλαντ στη βαθμολογία με τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές στην αγορά και όλοι αγωνίζονται για την ίδια ομάδα: τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ και Βινίσιους αξίζουν 180 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, αν και ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αλλάξει σε μελλοντική ενημέρωση. Η πρώτη βασική ημερομηνία για να συμβεί αυτό είναι η 28η αυτού του μήνα, όταν το France Football παρουσιάσει τον νέο νικητή της Χρυσής Μπάλας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο Νορβηγός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, έγινε ο πιο γρήγορος παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ με ομάδα. Πλέον έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε στον ίδιο αριθμό τερμάτων με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2011. Παλαιότερα είχε πετύχει 20 γκολ σε 50 παιχνίδια με τη Μόλντε, 29 γκολ σε 27 παιχνίδια με τη Σάλτσμπουργκ και 86 γκολ σε 89 ματς. με την Ντόρτμουντ.

Αυτό το ποσοστό ξεπερνά κατά πολύ όλα τα ιστορικά φώτα της κατηγορίας όσον αφορά το σκοράρισμα, συμπεριλαμβανομένων των Άλαν Σίρερ, Χάρι Κέιν, Γουέιν Ρούνεϊ, Άντρεϊ Κόουλ και Σέρχιο Αγουέρο. Από τα 100 τέρματα, τα 73 σημειώθηκαν με το αριστερό του πόδι με 14 να προέρχονται από το δεξί και 12 από το κεφάλι.