Κάποιος να τον σταματήσει: Ο Χάαλαντ δεν σταματάει να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και γράφει ιστορία

Το γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ κόντρα στη Σπάρτα Πράγας - Φωτ. IMAGO

Κάποιος να τον σταματήσει: Ο Χάαλαντ δεν σταματάει να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και γράφει ιστορία

Κώστας Τόπας 10:07 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 24.10.2024

Άλλη μια εβδομάδα, άλλο ένα ρεκόρ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς απέναντι στη Σπάρτα Πράγας το βράδυ της Τετάρτης (23/10) στο Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε μια απίστευτη νίκη με 5-0 επί της πρωταθλήτριας Τσεχίας, Σπάρτα Πράγας στο «Έτιχαντ» το βράδυ της Τετάρτης (23/10). Ο Φιλ Φόντεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο τρίτο λεπτό, πριν οι Πολίτες πετύχουν τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς.

Στο 58' ο Χάαλαντ σκόραρε για το 2-0 με τρομερή προσπάθεια. Έξι λεπτά μετά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε κι άλλο γκολ με τον Στόουνς για το 3-0, ενώ μετά από τρία λεπτά ο Χάαλαντ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0. Ο Νούνιες στο 87' διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Ανατροπή: Η ακρόαση για τις 115 κατηγορίες της Σίτι κινδυνεύει να αναβληθεί
PREMIER LEAGUE

09:03 - 24.10.2024

Ανατροπή: Η ακρόαση για τις 115 κατηγορίες της Σίτι κινδυνεύει να αναβληθεί

Ένα άλλο ανοιχτό μέτωπο μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Premier League θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για την αναβολή της ακρόασης για την αντιμετώπιση των 115 οικονομικών κατηγοριών εναντίον των πρωταθλητών Αγγλίας.

Με το πρώτο από τα δύο γκολ του εναντίον της τσέχικης ομάδας, Σπάρτα Πράγας στο τρίτο παιχνίδι της Σίτι στη φάση του πρωταθλήματος, ο Χάαλαντ έφτασε τα 20 γκολ στη διοργάνωση για την ομάδα της Premier League.

Ο Χάαλαντ χρειάστηκε 23 αγώνες για να πετύχει 20 γκολ Champions League για τη Σίτι, δύο περισσότερα από ό,τι ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ, φτάνοντας τον ίδιο αριθμό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διοργάνωση (21 αγώνες).

Ο Χάαλαντ έφτασε τα 20 γκολ στο Champions League για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε ταχύτερο χρόνο από τους Χάρι Κέιν για την Τότεναμ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για την Μπάγερν και τον Εμπαπέ για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι παίκτες που έφτασαν γρηγορότερα τα 20 γκολ στο Champions League

Ρουντ φαν Νίστελροϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) – 21 Αγώνες
Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) – 23 Αγώνες
Χάρι Κέιν (Τότεναμ) – 24 Αγώνες
Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 25 Αγώνες
Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους) – 26 Αγώνες
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτη) – 26 Αγώνες
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν Μονάχου) – 28 Αγώνες

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) – 30 Αγώνες
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν) – 32 Αγώνες
Ριβάλντο (Μπαρτσελόνα) – 33 Αγώνες
Σέρχιο Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) – 34 Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) – 34 Αγώνες

21 γκολ σε οκτώ διαφορετικές ομάδες

Καταρρίπτοντας τα γκολ του Χάαλαντ στο Champions League για τη Μάντσεστερ Σίτι, τα 21 του γκολ έχουν έρθει απέναντι σε οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους, με τη Λειψία να είναι πιο τιμωρημένο θύμα του. Έχει σκοράρει έξι εναντίον της ομάδας της Bundesliga, με πέντε να έρχονται σε ένα παιχνίδι στο «Έτιχαντ» τον Μάρτιο του 2023. Έχει βρει δίχτυα επίσης απέναντι σε Γιουνγκ Μπόις (τέσσερα), Κοπεγχάγη (τρία), Μπάγερν (δύο), Σεβίλλη (δύο), Σλόβαν Μπρατισλάβας (ένα), Ντόρτμουντ (ένα) και τώρα Σπάρτα Πράγας (δύο).

Το Champions League είναι μια διοργάνωση στην οποία ο Χάαλαντ ανέκαθεν ευδοκιμούσε. Σκόραρε οκτώ γκολ σε μόλις έξι εμφανίσεις με τη Σάλτσμπουργκ, πριν πετύχει 15 γκολ σε 13 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τη Ντόρτμουντ. Θα μπορούσε να είχε ξεπεράσει το ρεκόρ του Φαν Νίστερλοϊ, έχοντας σκοράρει 18 γκολ στο Champions League στις πρώτες 18 εμφανίσεις του στη διοργάνωση για τη Σίτι, αλλά ο Χάαλαντ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε κανένα από τα δύο σκέλη της ήττας στον προημιτελικό της περασμένης σεζόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ή στην πρεμιέρα φέτος με την Ιντερ.

Στα χνάρια του Κριστιάνο

Τα δύο γκολ του την Τετάρτη (23/10) στο «Έτιχαντ» τον ανέβασαν στα 21 γκολ πλέον και ποιος ξέρει πού θα σταματήσει. Με 44 γκολ σε 42 αγώνες συνολικά, ο Χάαλαντ βρίσκεται τώρα στην 14η θέση στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ του Champions League όλων των εποχών σε ηλικία μόλις 24 ετών. Έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει το ρεκόρ των 140 του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται να τον πλησιάσει ή ακόμα και να τον ξεπεράσει...