Το αεροπλανικό του Χάαλαντ που θύμισε εποχές Κρόιφ και Δεληκάρη (vid)

Το γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Το αεροπλανικό του Χάαλαντ που θύμισε εποχές Κρόιφ και Δεληκάρη (vid)

Κώστας Τόπας 11:19 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 24.10.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε ένα γκολ αντάξιο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με ακροβατικό τακουνάκι κατά την εμφατική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σπάρτα Πράγας (5-0) την Τετάρτη (23/10) στο Champions League.

Εκ πρώτης όψεως, η σέντρα του Σαβίνιο φαινόταν χαμένη. Όχι όμως για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ παίρνοντας αυτή την εναέρια πάσα από τα δεξιά του αριστερού τακουνιού για να εξαπατήσει τον τερματοφύλακα, Πίτερ Βίνταλ κατά τη διάρκεια της νίκης επί της Σπάρτα Πράγας (5-0).

Ο Νορβηγός απαλλάχθηκε από το μαρκάρισμα του Μάρτιν Βίτικ πριν εκτελέσει αυτή την ακροβατική κίνηση, αντάξια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, παρόλο που η τροχιά της μπάλας ήταν δύσκολη ακόμα και για ένα κοντρόλ.

Κάποιος να τον σταματήσει: Ο Χάαλαντ δεν σταματάει να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και γράφει ιστορία
CHAMPIONS LEAGUE

10:07 - 24.10.2024

Κάποιος να τον σταματήσει: Ο Χάαλαντ δεν σταματάει να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και γράφει ιστορία

Άλλη μια εβδομάδα, άλλο ένα ρεκόρ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς απέναντι στη Σπάρτα Πράγας το βράδυ της Τετάρτης (23/10) στο Champions League.

Το χτύπημα με τη φτέρνα του, με την πλάτη προς το τέρμα, έδωσε τέλεια αναπήδηση στην μπάλα που κατέληξε στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας. Στον πάγκο του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Το είδα όταν έφτασε η μπάλα», είπε ο Καταλανός τεχνικός μετά τον αγώνα. «Είναι καταπληκτικό. Το ανάστημά του. Τόσο ψηλός και τόσο ευέλικτος. Μου αρέσει αυτό, έχει αυτή την αίσθηση του χιούμορ. Πολύ παρόμοια με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ντόρτμουντ πριν από μερικά χρόνια. Καταπληκτικό. Δεν ξέρω ποιο ήταν το πιο δύσκολο, και τα δύο είναι πολύ δύσκολα».

Ο Γκουαρδιόλα αναφέρεται σε ένα άλλο γκολ «κουνγκ-φου» που σημείωσε ο Χάαλαντ εναντίον της Ντόρτμουντ, της πρώην ομάδας του, στο Champions League το 2022. Έφερε επίσης αναμνήσεις για τον συμπαίκτη του, Ματέους Νούνες. «Ήταν ένα απίστευτο γκολ, έμεινα άφωνος μετά το σουτ του», είπε ο Νούνες στο TNT Sports. «Όταν σκόραρε εναντίον της Ντόρτμουντ, το έβλεπα στην τηλεόραση. Το να το δω ζωντανά ήταν απίστευτο».

Το βράδυ της Τετάρτης (23/10), ο Χάαλαντ δεν σταμάτησε σε αυτό το θεαματικό γκολ. Πέτυχε ακόμη ένα, για να φτάσει συνολικά 13 γκολ σε 12 αγώνες τη φετινή σεζόν.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Χάαλαντ σημείωσε τα δύο αυτά γκολ έφερε στο μυαλό κάποιων τα αντίστοιχα τέρματα που είχαν πετύχει παλαιότερα δύο μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου. Αρχικά, ο Γιόχαν Κρόιφ είχε πετύχει ανάλογο τέρμα το 1970 και ένα χρόνο αργότερα το είχε επαναλάβει ο δικός μας Γιώργος Δεληκάρης.