Κι όμως: Τόσο καιρό όλοι πρόφεραν λάθος το επίθετο του Χάαλαντ (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

Κι όμως: Τόσο καιρό όλοι πρόφεραν λάθος το επίθετο του Χάαλαντ (vid)

Κώστας Τόπας 10:56 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 01.06.2024

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι συνειδητοποίησαν ότι προφέρουν το επίθετο του Έρλινγκ Χάαλαντ «λάθος» κατά τη διάρκεια της θητείας του Νορβηγού αστέρα στους Πολίτες.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ υπέγραψε στη Μάνστεστερ Σίτι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2022. Η πρώτη του σεζόν τον βρήκε να πετυχαίνει 36 γκολ και να κερδίζει το Χρυσό Παπούτσι, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premeir League που σκοράρει περισσότερα από ένα γκολ σε αγώνα για να γίνει ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Εκτός από αυτά, ο Νορβηγός επιθετικός των Πολιτών, εξασφάλισε και τον πρώτο του τίτλο στο Champions League ενώ σημείωσε και τα περισσότερα γκολ σε αυτή τη διοργάνωση. Αυτή τη σεζόν, ο Χάαλαντ σημείωσε 27 γκολ σε 31 αγώνες καθώς η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της Premier League.

Οι Άγγλοι ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν συνηθίσει να ακούν το όνομα του Χάαλαντ να προφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο από σχολιαστές σε ειδικούς, με ιδιαίτερη έμφαση στο διπλό «α» στην αρχή του επωνύμου του.

Αλλά αποδεικνύεται ότι το όνομά του δεν προφέρεται με αυτόν τον τρόπο στην πατρίδα του. Αντίθετα, το διπλό «α» εκφωνείται ως «ω»», ενώ υπάρχει επίσης λιγότερη έμφαση στο «Χ». Τέλος, το «ντ» στο τέλος του επίθετου του δεν προφέρεται έντονα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια εντελώς διαφορετική προφορά από αυτό που ίσως έχουμε συνηθίσει.

Πίσω στο 2020, ενώ βρισκόταν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Χάαλαντ συμβούλεψε τα ΜΜΕ για το πώς να προφέρουν σωστά το όνομά του. Ο γεννημένος στη Λιντς, επιθετικός πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χρήση του «Χάαλαντ» δεν είναι τεχνικά λάθος, καθώς έτσι το χρησιμοποιούσε όταν γεννήθηκε στην Αγγλία.

Η Μάντσεστερ Σίτι από πρωταθλήτρια Αγγλίας έγινε... μία από τις ομάδες με τη χαμηλότερη απόδοση για υποβιβασμό σύμφωνα με τις αγγλικές στοιχηματικές εταιρείες
PREMIER LEAGUE

23:50 - 27.05.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι από πρωταθλήτρια Αγγλίας έγινε... μία από τις ομάδες με τη χαμηλότερη απόδοση για υποβιβασμό σύμφωνα με τις αγγλικές στοιχηματικές εταιρείες

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να πήρε την Premier League για 4η σερί φορά, ωστόσο οι στοιχηματικές εταιρείες στην Αγγλία της έχουν δώσει αρκετά χαμηλή απόδοση για να υποβιβαστεί.

«Αν δεν είσαι στη Νορβηγία, μπορείς να πεις "Έρ - λινγκ Μπράουτ Χά - αλαντ". Αν είσαι όμως στη Νορβηγία, μπορείς να πεις "Ερρ - Λινγκ- Μρόουτ Χόλαντ" . Δεν είμαστε στη Νορβηγία τώρα, οπότε μπορείς να πεις Έρλινγκ Χάαλαντ», είχε πει χαρακτηριστικά.