Ο Βασιλιάς του Μάντσεστερ, Χάαλαντ δεν έχει όρια (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Ο Βασιλιάς του Μάντσεστερ, Χάαλαντ δεν έχει όρια (vids)

Κώστας Τόπας 08:36 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 14.08.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τα δύο καθοριστικά γκολ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έσπασε ξανά νέα ρεκόρ και αποδεικνύει ότι για τον ίδιο δεν υπάρχουν όρια...

Με πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ, η Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ με 3-0, για την 10η αγωνιστική της Premier League. Ο Νορβηγός βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 20 συνολικά, μακριά από το «Έτιχαντ» για το αγγλικό πρωτάθλημα.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι χρειάστηκε μόνο 23 παιχνίδια για αυτό. Κανένας άλλος παίκτης δεν το κατάφερε πιο γρήγορα από τον Χάαλαντ. Ο Κέβιν Φίλιπς χρειαζόταν 28 παιχνίδια για να πετύχει 20 εκτός έδρας γκολ, ακολουθούμενος από τους Ίαν Ράιτ (31 αγώνες), Ντιέγκο Κόστα (33) και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (33).

Συνολικά, ο Χάαλαντ έχει ένα γκολ ή μια ασίστ σε κάθε 64 λεπτά στην Premier League. Από τους παίκτες που έχουν παίξει τουλάχιστον 40 αγώνες πρωταθλήματος, ο 23χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι μακράν ο πιο παραγωγικός παίκτης στην ιστορία. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Τιερί Ανρί με γκολ ή ασίστ ανά 84 λεπτά. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκεται και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με συμμετοχή σε γκολ κάθε 104 λεπτά.

Επιπλέον, ο Χάαλαντ μπήκε σε μια ωραία λίστα όσον αφορά τα ντέρμπι του Μάντσεστερ. Συγκεκριμένα, μετράει οκτώ γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο οι Ράιαν Γκιγκς (σε 29 αγώνες), Έρικ Καντονά (6), Γουέιν Ρούνεϊ (21) και Σέρχιο Αγουέρο (13) έχουν σκοράρει περισσότερες φορές στα μεταξύ τους ντέρμπι. Βέβαια, το αξιοσημείωτο είναι ότι ο «Cyborg» έχει παίξει μόνο τρεις φορές εναντίον της Γιουνάιτεντ.

Μετά το τέλος του αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους» ο Χάαλαντ έκανε λόγο στο «Sky Sports» για μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του.

 «Το να κερδίζουμε 3-0 μπροστά σε αυτό το κοινό είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας. Όταν πηγαίνουμε σε μέρη όπως αυτό, όπως το Άνφιλντ και το Ολντ Τράφορντ, ξέρουμε τι θέλουν αυτές οι ομάδες. Να χάσουμε την μπάλα και να μπορέσουν να μας κοντράρουν. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις εδώ, αλλά αυτή είναι πραγματικά μια φανταστική νίκη».

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!