Ο Γκουαρντιόλα αποκαλύπτει την «απίστευτα δύσκολη εβδομάδα» του Χάαλαντ: «Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Ο Γκουαρντιόλα αποκαλύπτει την «απίστευτα δύσκολη εβδομάδα» του Χάαλαντ: «Δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο» (vid)

Κώστας Τόπας 10:07 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 14.08.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να μιλήσει για την δύσκολη εβδομάδα που είχε ο Έρλινγκ Χάαλαντ και για το γεγονός ότι ο Νορβηγός φορ είχε μείνει μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν καθοριστικός στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπρέντφορντ με 1-0. Μια νίκη που ήρθε μετά από γκολ του Νορβηγού επιθετικού, μια νίκη που τοποθετεί την ομάδα του Γκουαρντιόλα έναν βαθμό πίσω από το προβάδισμα της Λίβερπουλ στην Premier League.

Στο τέλος του αγώνα, ο Καταλανός τεχνικός υπερασπίστηκε τον Χάαλαντ, ο οποίος είχε χάσει μέρος των γκολ του στα πρόσφατα ματς. «Οι μεγάλοι σκόρερ και επιθετικοί σκοράρουν πολλά γκολ, μην τους κατακρίνετε, γιατί θα σας κλείσουν το στόμα. Αργά ή γρήγορα είναι πάντα εκεί», είπε ο προπονητής, αναφερόμενος στον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Γκουαρντιόλα εξήγησε επίσης ότι ο Νορβηγός δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα , μετά την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό, και έχει επίσης ένα ισχυρό ηθικό πλήγμα. «Έχει μείνει έξω για δύο μήνες, την περασμένη εβδομάδα είχε μια απίστευτα δύσκολη εβδομάδα: έχασε τη γιαγιά του, δεν είναι εύκολο για έναν άνθρωπο. Δεν είναι στην καλύτερη φόρμα του, είναι φυσιολογικό με δύο μήνες απουσίας», εξήγησε ο Πεπ.

«Μιλήσαμε για τη στιγμή το πένθος του Χάαλαντ και το κατάλαβα αργότερα, αλλά δεν είπε τίποτα για τον θάνατο της γιαγιάς του. Μιλήσαμε για το πώς νιώθει, φυσικά, για τον πατέρα του», συνέχισε ο Γκουαρντιόλα.

Πιο συγκεντρωμένος τώρα στο ματς, ο Πεπ ανέλυσε την αναμέτρηση: «Σε αυτόν τον τύπο αγώνα, όπως αυτός με την Μπρέντφορντ, χρειάζεσαι τον Έρλινγκ. Σήμερα δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον Κέβιν γιατί είχε ενόχληση στο μηριαίο και δεν ήθελε να ρισκάρει. Ο Στόουνς και ο Ακάντζι ήταν υπέροχοι σήμερα, υπέροχοι».