Χάαλαντ εναντίον Μέσι και Κριστιάνο στα 22 τους: Τα ρεκόρ, τα γκολ και η ιστορία που μπορεί να γράψει ο «Cyborg» (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images/Ideal Images

Χάαλαντ εναντίον Μέσι και Κριστιάνο στα 22 τους: Τα ρεκόρ, τα γκολ και η ιστορία που μπορεί να γράψει ο «Cyborg» (vids)

Κώστας Τόπας 13:01 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 14.08.2024

Στα 22 του ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να σπάει ρεκόρ. Αμέτρητα γκολ, τρομερές εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Σίτι κι ένα ιστορικό τρεμπλ με τους Πολίτες. Τι έκαναν όμως στην ηλικία του οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο;

Το να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής την κατάκτηση ενός τίτλου στην ηλικία των 22 ετών είναι πολύ δύσκολο, πόσω μάλλον να φτάσει στην επίτευξη του τρεμπλ που αποτελείται από την κατάκτηση της Premier League, του Champions League για η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και του Κύπελλο Αγγλίας. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κατάφερε να τα πετύχει όλα αυτά στην πρώτη του χρονιά ως Πολίτης!

Ο Νορβηγός στράικερ έδειξε γι' ακόμη μία χρονιά τη συνηθισμένη του ικανότητα να βρίσκει με ευκολία τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς σκόραρε 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και βοήθησε σε άλλα εννέα τέρματα, που σημαίνει ότι συνέβαλε με 61 γκολ σε μόλις 53 αγώνες. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ διψάει ακόμα για περισσότερα και βλέπει ότι έχει χρόνο να εξελιχθεί περαιτέρω, και αυτό επιβεβαιώθηκε από την απάντησή του στη συμβουλή του Τιερί Ανρί, θρύλου της Άρσεναλ, όταν του είπε ότι πρέπει να βελτιώσει τη χρήση του δεξιού του ποδιού, και ο Χάλαντ του είπε: «Ναι, συμφωνώ μαζί σου, αλλά στα 22 που είμαι εγώ τώρα, σκέψου πού ήσουν εσύ εκείνη τη στιγμή στη ζωή σου, έχω χρόνο να μάθω και εμείς Θα δούμε τι θα γίνει σε τρία χρόνια».

Τι κατάφεραν όμως να κάνουν άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι όταν ήταν στην σημερινή ηλικία του Έρλιγνκ Χάαλαντ;

Τα εξωπραγματικά επιτεύγματα του Χάαλαντ

Σε ηλικία 22 ετών, ο Χάαλαντ έχει ήδη πετύχει εντυπωσιακά 187 γκολ σε 230 συμμετοχές σε μεγάλους συλλόγους σε όλη την καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων 98 γκολ σε 100 αγώνες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διεθνούς καριέρας του μέχρι σήμερα, ο 22χρονος επιθετικός της Σίτι σημείωσε επίσης εκπληκτικά 21 γκολ σε 23 εμφανίσεις για τη χώρα του, καθώς θέλει να φέρει τη Νορβηγία επιτυχία στο κορυφαίο επίπεδο για πρώτη φορά.

Οι διαφορές του με τον Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι όταν ήταν στην ηλικία του Χάαλαντ, είχε σημειώσει 140 γκολ για την Μπαρτσελόνα και τη χώρα του, ενώ είχε κερδίσει 11 τίτλους όταν έκλεισε τα 23. Αυτό περιλάμβανε το Champions League του 2006, ενώ παράλληλα κέρδισε έξι τρόπαια σε μία σεζόν το 2009, κατακτώντας έτσι έξι τρόπαια κορυφαίας κατηγορίας σε ένα μόνο έτος. Σε ηλικία 22 ετών, ο Μέσι κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο της Χρυσής Μπάλας, ενώ πήρε και τον  τίτλο για τον καλύτερο παγκόσμιο παίκτη της χρονιάς από τη FIFA.

Καλύτερος του Κριστιάνο

Οσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος αστέρας ξεκίνησε καλά την καριέρα του, αλλά η πραγματική έκρηξη ήταν μετά το 22ο της ηλικίας του. Εκείνη την εποχή είχε φτάσει τα 79 γκολ, εκτός από το ότι κέρδισε δύο φορές την Premier League, δύο φορές το Λίγκ Καπ Αγγλίας, μία φορά το FA Cup, δύο φορές το Σούπερ Καπ Αγγλίας. Με λίγα λόγια Στο ίδιο σημείο της καριέρας του ο Πορτογάλος αστέρας είχε κερδίσει έξι τρόπαια, ενώ ο Χάαλαντ αυτή τη στιγμή είναι στα επτά αφού η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το τρεμπλ μετά την κατάκτηση του Champions League.

Ο Χάαλαντ κατέχει επίσης αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι στην «κόντρα» με τον Κριστιάνο όσον αφορά τα γκολ σε διεθνές επίπεδο. Μετά από μόλις 23 διεθνείς εμφανίσεις, ο Νορβηγός έχει ήδη 21 γκολ στο όνομά του. Αυτό ισοδυναμεί με ένα γκολ ανά 80 λεπτά αγώνα και αυτός ο απολογισμός τον τοποθετεί ήδη στην όγδοη θέση στη λίστα σκόρερ όλων των εποχών για άνδρες της χώρας. Στην ίδια ηλικία, ο Ρονάλντο είχε σκοράρει 20 γκολ για την Πορτογαλία, αν και η καριέρα του συνέχισε και τον είδε να είναι κάτοχος ρεκόρ στο διεθνές ποδόσφαιρο ανδρών με 198 συμμετοχές και πρώτος σκόρερ στο διεθνές ποδόσφαιρο ανδρών με 122 γκολ.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα τρία αστέρια  του ποδοσφαίρου είναι κοιτάζοντας τη σεζόν στην οποία ήταν όλοι 22 για την πλειοψηφία. Αναμφισβήτητα αυτή είναι η καλύτερη άμεση σύγκριση καθώς ο Χάαλαντ έχει πλέον ενταχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη, όπως όταν ο Μέσι ήταν στην Μπαρτσελόνα και ο Κριστιάνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ίδιο σημείο της καριέρας τους.

 Έρλινγκ ΧάαλαντΛιονέλ ΜέσιΚριστιάνο Ρονάλντο
Παιχνίδια525353
Γκολ524723
Ασίστ81214
Χατ-Τρικ640

Θα γίνει ο Χάαλαντ ο καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών;

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Χάαλαντ πρόκειται να συνεχίσει να σπάει ρεκόρ σκόρερ σε όλη την καριέρα του. Για τον σύλλογο και τη χώρα, τα 208 γκολ του μέχρι την ηλικία των 22 ετών τον φέρνουν μπροστά τόσο από τον Μέσι όσο και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο είναι να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό στο σκοράρισμα. 

Οι τραυματισμοί θα παραμείνουν μια ανησυχία για την οποία οι άλλοι δύο δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν σε κάποιο βαθμό καθώς πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας τους. Συνολικά, ο Μέσι έχει σκοράρει 806 γκολ σε 1027 αγώνες. Από την άλλη, ο Πορτογάλος έχει ελαφρώς περισσότερα γκολ, έχοντας βρει 835 δίχτυα. Για να καταρρίψει λοιπόν ο Χάαλαντ το τρέχον ρεκόρ του Κριστιάνο, θα πρέπει να σκοράρει 42 γκολ για σύλλογο και χώρα σε κάθε αγωνιστική στα επόμενα 15 χρόνια της καριέρας του, αν παίξει επίσης μέχρι τα 38 του.