Ο Χάαλαντ έγινε «Βίκινγκ» και φωτογραφήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Ο Χάαλαντ έγινε «Βίκινγκ» και φωτογραφήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό (vid)

Κώστας Τόπας 10:20 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 14.08.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, μεταμορφώθηκε σε έναν Βίκινγκ που βγαίνει από τα παγωμένα φιόρδ της Νορβηγίας οπλισμένος με τσεκούρι, σπαθί και ασπίδα.

Ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, μεταμορφώθηκε σε έναν εκπληκτικό Βίκινγκ που βγαίνει από τα παγωμένα φιόρδ της Νορβηγίας οπλισμένος με τσεκούρι, σπαθί και ασπίδα.

Ντυμένος με μπότες και γούνινο κάλυμμα στο στήθος, ο Χάαλαντ κρατά ένα παραδοσιακό τσεκούρι και ασπίδα των Βίκινγκ, ενώ τα «χρυσά» μαλλιά του, τα οποία συνήθως είναι τραβηγμένα πίσω σε μια αλογοουρά, πέφτουν στους ώμους του. 

Ο 23χρονος επιθετικός συμφώνησε να βυθιστεί στα ρηχά νερά του παγωμένου νορβηγικού φιόρδ για να είναι υπό τις διαταγές του Σκωτσέζου φωτογράφου Νταβιντ Γιάροου.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο άνθρωπο να ντύνεται σαν Βίκινγκ. Του ταιριάζει τέλεια», σημείωσε ο φωτογράφος.

Ο βραβευμένος φωτογράφος προσέγγισε τον πατέρα του Χάαλαντ Άλφι και του είπε την ιδέα κι εκείνος συμφώνησε να κάνουν τη φωτογράφιση εφόσον τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις φωτογραφίες, που κοστίζουν £25.000-£30.000 η καθεμία, θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Φτιάξαμε λαστιχένιες μπότες ειδικά φτιαγμένες για τον Χάαλαντ γιατί σε αυτά τα φιόρδ στη Νορβηγία υπάρχουν πολλά μικρά κοχύλια στρειδιών. Καθώς περπατούσαμε προς το φιόρδ θυμάμαι ότι σκεφτόμουν: "Θα ήταν καλύτερα να μην στεκόταν σε ένα αιχμηρό βράχος". Περπατήσαμε λοιπόν πολύ προσεκτικά, βήμα-βήμα, μέχρι που το νερό έφτασε μέχρι τη μέση του, που φυσικά είναι πιο έξω από τη θάλασσα από τους περισσότερους», εξήγησε ο φωτογράφος στους «Times».