Ο Χάαλαντ μπαίνει σε «zombie mode» και παραδέχεται: «Στα ματς είμαι στον δικό μου κόσμο, ο Γκουαρδιόλα μου είχε πει ότι θα με συντρίψει»

Πεπ Γκουαρδιόλα & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ μπαίνει σε «zombie mode» και παραδέχεται: «Στα ματς είμαι στον δικό μου κόσμο, ο Γκουαρδιόλα μου είχε πει ότι θα με συντρίψει»

Κώστας Τόπας 15:39 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μίλησε για την καριέρα του, το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ που θέλει να «σπάσει», τη ζωή του στο Μάντσεστερ αλλά και για τη συνεργασία του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ γεννήθηκε για να να σπάσει όλα τα ρεκόρ στο σκοράρισμα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Ήδη η Premier League αναρωτιέται αν ο Νορβηγός στράικερ θα είναι υπεύθυνος για τη διαγραφή του ονόματος του Άλαν Σίρερ από την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, του οποίου τα 260 γκολ έχουν γίνει μύθος, ανέφικτο σύνορο κι όνειρο στο οποίο ήταν «κοντά» ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος πρώην επιθετικός της Τότεναμ ήταν όσο κοντά έχει φτάσει ποτέ ένας άνθρωπος στον Σίρερ.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στην «Telegraph», ο Χάαλαντ μιλά για την πιθανότητα να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Εως τώρα ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετράει 44 γκολ σε 42 αγώνες, περισσότερα από ένα γκολ ανά αγώνα στο αγγλικό πρωτάθλημα). 

«Πόσα μου έχει απομείνει στο συμβόλαιό μου; Τρία χρόνια και 10 μήνες; Άρα υπάρχει ακόμη χρόνος να το κάνω, σωστά;» αστειεύεται ο Νορβηγός, ο οποίος αφού κάνει τα μαθηματικά λέει πιο σοβαρά: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Πρέπει να σκεφτείς το επόμενο παιχνίδι, τη σεζόν και μετά έρχονται αυτά τα πράγματα μετά από λίγο. Αλλά αν αποδειχθεί ότι θα μείνω στην Αγγλία για άλλα 15 χρόνια, γιατί όχι;».

Επειτα, ο Χάαλαντ ανακαλύπτει την προσωπικότητά του στο γήπεδο, αυτό που αποκαλεί «τρόπο ζόμπι»: «Οι άνθρωποι με επικρίνουν που δεν αγγίζω την μπάλα. Μπορώ να ανέβω και να αγγίξω την μπάλα μερικές φορές, αλλά απλώς περπατάω, στέκομαι εκεί, κάνω κινήσεις στον δικό μου κόσμο και... είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Καταλαβαίνω έξω από το σώμα μου και μετατρέπομαι σε ζόμπι. Είναι κάπως η "μακριά ζώνη". Περιμένω την ευκαιρία. Και όταν έρθει η ευκαιρία ξέρω ότι πρέπει να είμαι έτοιμος. Όταν η ομάδα χτίζει το παιχνίδι από πίσω, εγώ ξέρω ότι δεν χρειάζεται να εμπλακώ. Μένω εκεί και περιμένω την κατάλληλη στιγμή».

Οσο για τα σχέδια του ο 23χρονος «Cyborg» δήλωσε: «Ήρθα εδώ για να κερδίσω το Champions League. Το είπα. Το κάναμε. Κερδίσαμε το τρεμπλ. Νομίζω ότι άλλαξα λίγο τον τρόπο παιχνιδιού της Σίτι», τόνισε και στη συνέχεια μίλησε για το πώς είναι να δουλεύει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα: «Δεν είναι εύκολο, φυσικά. Είναι δύσκολο να συνεργαστείς με τον Πεπ γιατί είναι πολύ απαιτητικός. Απαιτεί πολλά στην προπόνηση. Όταν μίλησα μαζί του πριν υπογράψω εδώ, μου είπε: "Δεν με νοιάζει τι κάνεις, κάνε ό,τι θέλεις. Αλλά όταν είσαι στην προπόνηση, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Αν όχι, θα σε συντρίψω!»

Και όμως το «ρομπότ» Χάαλαντ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμα στο Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

11:46 - 06.10.2023

Και όμως το «ρομπότ» Χάαλαντ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμα στο Champions League

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μπορεί να έχει ξεκινήσει δυναμικά στην Premier Legue ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο Champions League με τον Νορβηγό φορ να δυσκολεύεται να βρει δίχτυα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εκτός ποδοσφαίρου, ο Χάαλαντ προσπαθεί να διατηρήσει μια φυσιολογική ζωή: «Κατά κάποιο τρόπο, είμαι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε εβδομάδα. Από την άλλη, όμως, είμαι ένας κανονικός τύπος από τη Νορβηγία που ζω στην Αγγλία και θέλει να περνάει καλά με τους ανθρώπους γύρω μου. Όταν "έφτασα εδώ, πήγα στο σούπερ μάρκετ και μια εφημερίδα δημοσίευσε κάθε προϊόν που αγόρασα και πόσο κόστιζε. Μερικές φορές συναντώ οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μου λένε ότι είμαι καλός για τίποτα ή οτιδήποτε άλλο και τους κοιτάζω και σκέφτομαι 'Έλα ρε φίλε"».