Τα ρεκόρ που πρέπει να σπάσει ο Χάαλαντ για να ξεπεράσει τους Κριστιάνο και Μέσι

Λιονέλ Μέσι & Έρλινγκ Χάαλαντ & Κριστιάνο Ρονάλντο

Τα ρεκόρ που πρέπει να σπάσει ο Χάαλαντ για να ξεπεράσει τους Κριστιάνο και Μέσι

Κώστας Τόπας 12:47 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 14.08.2024

Ο Νορβηγός αστέρας έγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε τα 50 γκολ την ίδια σεζόν στην πρώτη του χρονιά στη Μάντσεστερ Σίτι και πλέον στοχεύει να ξεπεράσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποδεικνύει αγώνα με αγώνα ότι δεν έχει όρια και πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του κλείσει τον δρόμο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Νορβηγός αστέρας ισοφάρισε τους Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ ως πρώτοι σκόρερ την ίδια σεζόν στην Premier League (34 γκολ) και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τα 50 γκολ την ίδια σεζόν, κερδίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (26 ετών) και τον Λιονέλ Μέσι (24 ετών), που το πέτυχαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2010/2011.

Ένα ορόσημο που τοποθετεί τον 22χρονο στράικερ των Πολιτών στο επίπεδο των δύο από τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών και που κάνει τους φιλάθλους να αναρωτιούνται αν ο Χάαλαντ, αυτή τη σεζόν, θα μπορούσε να ξεπεράσει το καλύτερο ρεκόρ στο σκοράρισμα που είχαν Κριστιάνο και Μέσι.

Αν και το να ξεπεράσει κανείς την καλύτερη σεζόν του Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται ότι είναι κάτι μακρινό για κάποιους, για τον Έρλινγκ Χάαλαντ είναι απόλυτα προσιτό, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 22 ετών. Η καλύτερη πορεία του Πορτογάλου χρονολογείται τη σεζόν 2014/15. Ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης τότε έφτασε τα 61 γκολ σε 54 αγώνες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι ο Χάαλαντ για να το ξεπεράσει θα έπρεπε να πετύχει 12 γκολ στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν συν τον υποθετικό τελικό του Champions League. Σε κάθε περίπτωση, ο Νορβηγός θα πρέπει να ξεπεράσει τον μέσο όρο των γκολ του ανά παιχνίδι, αυτή τη στιγμή μετράει 1,1 προκειμένου να αφήσει πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα μυθικά ρεκόρ που έχουν απομείνει για να «σπάσει» το νορβηγικό «Cyborg» της Σίτι (vid)
PREMIER LEAGUE

13:40 - 27.04.2023

Τα μυθικά ρεκόρ που έχουν απομείνει για να «σπάσει» το νορβηγικό «Cyborg» της Σίτι (vid)

Σκόρερ το βράδυ της Τετάρτης (26/04) για 33η φορά στη σεζόν στην Premier League, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει ακόμα επτά αγώνες για να καταχωρήσει το όνομά του σε περισσότερα θρυλικά ρεκόρ του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μπορεί ο Νορβηγός αστέρας να ξεπεράσει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό της Αλ Νασρ στο σκοράρισμα σε μία σεζόν, ωστόσο αν θέλει να πετύχει το ίδιο και με τον Λιονέλ Μέσι, θα πρέπει να κάνει άθλο. Την σεζόν 2011/12 ο τότε παίκτης της Μπαρτσελόνα, Μέσι σημείωσε τον εξωφρενικό αριθμό των 73 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και χρειαζόταν μόνο 60 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ. Κανένα θαύμα δεν θα βοηθούσε τον Χάαλαντ που στα υποθετικά εννέα παιχνίδια που θα έπαιζε αν έφτανε στον τελικό, θα έπρεπε να σκοράρει κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο γκολ ανά παιχνίδι, κάτι που φαίνεται εντελώς απίθανο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Αν και είναι αλήθεια ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ασταμάτητος κι αν συνεχίσει έτσι το ταβάνι που μπορεί να έχει μπροστά στο τέρμα είναι άγνωστο, φαίνεται απίθανο να βελτιώσει τις πιο εξαιρετικές σεζόν του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο όσον αφορά το σκοράρισμα.

Ενώ ο 22χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, πέρα ​​από τα 50 γκολ του, έχει μοιράσει μόνο οκτώ ασίστ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, στις σεζόν με το υψηλότερο σκοράρισμα, μοίρασαν 23 και 32 ασίστ αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Αργεντινός τελείωσε τη σεζόν 2011/12 με περισσότερα από 100 γκολ!