Το παιδικό όνειρο του Χάαλαντ να κατακτήσει το Champions League γεννιέται από μια «προδοσία» (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Το παιδικό όνειρο του Χάαλαντ να κατακτήσει το Champions League γεννιέται από μια «προδοσία» (vid)

Κώστας Τόπας 10:09 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 14.08.2024

Από τον τελικό του 2008 μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι που παρακολουθούσε από το σαλόνι του σπιτιού του, στον τελικό στη Κωνσταντινούπολη ως το πρώτο «βιολί» στην επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ονειρεύτηκε την κατάκτηση του Champions League από τότε που όταν ήταν επτά ετών και είδε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με επικεφαλής τον Άλεξ Φέργκιουσον και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κερδίζει την Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ το 2008 .

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Νορβηγός επιθετικός θα έχει την ευκαιρία να κάνει το παιδικό όνειρο πραγματικότητα, σε περίπτωση που οι Πολίτες τα καταφέρουν απέναντι στην Ίντερ το βράδυ του Σαββάτου (10/06, 22:00). 

«Ονειρευόμουν και σκεφτόμουν να κατακτήσω το Champions League μου τη ζωή, ήταν όνειρό μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Το 2008, ήταν κατά τη διάρκεια της Τσέλσι εναντίον της Γιουνάιτεντ. Όταν είδα τους πανηγυρισμούς, ήθελα να το κάνω αυτό και τώρα πλησιάζουμε», εξομολογήθηκε ο 22χρονος αστέρας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ τόνισε ότι «η Μάτσεστερ Σίτι ήδη κέρδισε την Premier League δύο φορές στη σειρά πριν έρθω εγώ, οπότε ήξεραν πώς να την κερδίσουν χωρίς εμένα» και επεσήμανε ότι «το μόνο πράγμα που τους λείπει τώρα είναι το Champions League.. Ήρθα εδώ για αυτόν τον λόγο».

Σχετικά με τη σχέση του με τον Γκουαρδιόλα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι εξήγησε ότι «είχε μεγάλο αντίκτυπο. Έχει εμμονή με τις λεπτομέρειες και μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί του κάθε μέρα. Ο Πεπ είναι πολύ έντονος και μου αρέσει αυτό. Πάντα μου μιλάει για τη βελτίωση αυτών των λεπτομερειών, για να συνεχίσουμε να προοδεύουμε. Είναι τα μικρά πράγματα εδώ και εκεί."