Χάλασε του Βέρμπιτς στον ΑΠΟΕΛ, ελπίδες για Τουρκία

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

i

Intime

Χάλασε του Βέρμπιτς στον ΑΠΟΕΛ, ελπίδες για Τουρκία

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:25 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 09.09.2024

Η οικονομική διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΠΟΕΛ αποτέλεσε την αιτία να μην προχωρήσει η μετακίνηση του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς στους Κύπριους. Υπάρχει ενδιαφέρον από τούρκικη ομάδα.

Η προοπτική του ΑΠΟΕΛ φάνταζε μία καλή διέξοδος για τον Παναθηναϊκό και τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, όμως οι επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν έβγαλαν πουθενά. Οι Κύπριοι ήθελαν τον Σλοβένο εξτρέμ, με μοντέλο... Αϊτόρ στην ΑΕΚ Λάρνακας. Να επωμιστεί, δηλαδή, το Τριφύλλι ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του, να συμπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό, να μείνει ο ποδοσφαιριστής ελεύθερος και στη συνέχεια να υπογράψει.

O 31χρονος βρίσκεται σε χρονιά λήξης συμβολαίου και δεν υπολογίζεται από τον Ντιέγκο Αλόνσο. Στην πραγματικότητα αυτή στηρίχτηκε το κυπριακό κλαμπ, που δεν ήθελε να καλύψει τις περίπου 900.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ο Βέρμπιτς για το 2024/25. Μέχρι 250.000 - 300.000 μάξιμουμ ήταν διατεθειμένος να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ, με τον Παναθηναϊκό να μην ενδίδει και να επιθυμεί την ελευθέρας του ποδοσφαιριστή και την αποπληρωμή του συμβολαίου του εξ ολοκλήρου από την επόμενη ομάδα του.

Τα χρήματα αυτά οι "γαλαζοκίτρινοι" δεν τα είχαν διαθέσιμα, επομένως η υπόθεση μεταγραφής του Σλοβένου χάλασε. Έτσι μετά τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό Πίτσι ολοκληρώνουν τις μεταγραφές τους, όπως όλα δείχνουν. Η περίοδος στην Κύπρο ολοκληρώνεται σήμερα (9/9). Αναφορικά με τον Βέρμπιτς, με τα τώρα δεδομένα, μένει στον Παναθηναϊκό, όμως δεν σταματούν οι προσπάθειες να βρεθεί ομάδα που θα αναλάβει όλο το συμβόλαιό του. Στην περίπτωση αυτή, φυσικά, θα μείνει ελεύθερος, μια και στο Τριφύλλι έχουν αντιληφθεί ότι είναι δύσκολο να έρθει πρόταση αγοράς των δικαιωμάτων του από άλλο σύλλογο.

Το προηγούμενο δεκαήμερο δύο ομάδες από την Τουρκία ενδιαφέρθηκαν για τον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, δίχως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Εκεί υπάρχουν τα χρήματα που ζητάει ο Σλοβένος, για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, με τη μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 13/9 στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει νέο ενδιαφέρον για τον Βέρμπιτς από ομάδα της μεγάλης κατηγορίας στην Τουρκία και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει εξέλιξη. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να απεμπλακεί εντελώς από το συμβόλαιο του Σλοβένου μεσοεπιθετικού.