Στην εθνική Κολομβίας ηγέτης στους συλλόγους «εξαφανίζεται» - Ο Χάμες Ροντρίγκες αναζητεί τον εαυτό του στη La Liga

Ο Χάμες Ροντρίγκες με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

i

©intime

Στην εθνική Κολομβίας ηγέτης στους συλλόγους «εξαφανίζεται» - Ο Χάμες Ροντρίγκες αναζητεί τον εαυτό του στη La Liga

Γιώργος Σακελλαρίου 17:53 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 26.09.2024

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Χάμες Ροντρίγκες δεν έχει καταφέρει ακόμα να γίνει πρωταγωνιστής στη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Στα όρια του ανεξήγητου είναι πλέον αυτό που συμβαίνει με τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός το καλοκαίρι έλαμψε και πάλι με την εθνική Κολομβίας στο Κόπα Αμέρικα στις ΗΠΑ.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης και φυσικά ο ηγέτης για την ομάδα του. Μετά τον Πειραιά, όπου έφυγε έπειτα από πειθαρχικό παράπτωμα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, γύρισε στη Λατινική Αμερική. Πήγε στη Βραζιλία για τη Σάο Πάολο. Δίπλα στην πατρίδα του θα περίμενε κανείς ότι θ’ αναγεννηθεί. Επαιξε σε 22 ματς, είχε 2 γκολ, 4 ασίστ, αλλά ούτε εκεί ήταν ικανοποιημένοι μαζί του.

Στο Κόπα Αμέρικα φάνηκε ότι μπορεί να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Ράγιο Βαγιεκάνο. Μία ομάδα στην αγαπημένη του La Liga, μία ομάδα με πιστούς οπαδούς, χωρίς πίεση πρωταθλητισμού. Άρα και πιο ελεύθερος να βγάλει το ταλέντο του. Προς το παρόν, πάντως, ούτε στη Ράγιο έχει καταφέρει να γίνει πρωταγωνιστής.

Ο Χάμες πήγε στην ισπανική ομάδα τον Αύγουστο, αλλά έως τώρα μετράει μόλις 20 λεπτά σε δύο παιχνίδια.

Το ντεμπούτο του έγινε την 5η αγωνιστική της La Liga, όταν η ομάδα από τα περίχωρα της ισπανικής πρωτεύουσας αντιμετώπισε την Οσασούνα. Εκεί μπήκε στο 86ο λεπτό αντί του Αλφάρο Γκαρθία. Μία εβδομάδα αργότερα ήταν και πάλι αναπληρωματικός. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ενώ απέμεναν 17 λεπτά στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Την τελευταία αγωνιστική Ράγιο επισκέφτηκε την έδρα της Χιρόνα και ο Χάμες δεν αγωνίστηκε λεπτό. Μόλις τελείωσε ο αγώνας, ο προπονητής του συλλόγου Ινίγο Πέρεθ μίλησε για την απόφασή του.

«Σήμερα πίστεψα ότι οι παίκτες που μπήκαν ήταν διαφορετικών χαρακτηριστικών για να μπορέσουν να συντηρήσουν έναν αγώνα που κρατούσαμε με... τσιμπιδάκια. Αν υπάρχουν αρνητικά σχόλια εναντίον μου επειδή δεν χρησιμοποιώ παίκτη, δεν έχω άλλη επιλογή από το να τα αποδεχτώ».

Η επόμενη μονομαχία για τη Ράγιο είναι το Σάββατο εντός έδρας με τη Λεγανές και θα φανεί αν θα παίξει ο Χάμες. Ίσως αυτό το ματς να είναι η ευκαιρία για έναν παίκτη που ο κορυφαίος σε ασίστ στο Κόπα Αμέρικα. Πέτυχε ένα γκολ κόντρα στον Παναμά, είχε 84,1% ακρίβεια στις πάσες και 20 καθοριστικές επιθετικές πάσες στη διοργάνωση.

Στη διακοπή για τις εθνικές, κόντρα στο Περού, μπήκε στο ημίχρονο και είχε ασίστ. Έπαιξε ρόλο, ώστε η Κολομβία να είναι στη δεύτερη θέση στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής. Αλλά στους συλλόγους ακόμα αναζητεί τον εαυτό του.