Ματσάρα στα Περιβόλια, οκτώ γκολ και πρόκριση του ΟΦΗ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Χανιά - ΟΦΗ

i

Χανιά - ΟΦΗ/©Intime

Ματσάρα στα Περιβόλια, οκτώ γκολ και πρόκριση του ΟΦΗ στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Ελένη Ανδρικοπούλου 18:51 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 14.08.2024

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 5-3 των Χανίων και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας ο Μοσκέρα με δύο γκολ και μία ασίστ. Σκόραραν οι Αμπάντα, Λουίζ Φελίπε και Ριέρα. Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσε το ματς ο ΟΦΗ μετά την αποβολή του Μεγιάδο στο 83΄.

Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στην κρητική μονομαχία. Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας επικράτησε με 5-3 των Χανίων και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά από ένα χορταστικό ματς στα Περιβόλια, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας παρότι δεν είχε βρει ρυθμό, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ματς στο 29′ όταν ο Λερόι Αμπάντα βρέθηκε έξω από την περιοχή και με όμορφο σουτ αιφνιδίασε τον Καλογεράκη κάνοντας το 0-1.

Στο 43′ ο ΟΦΗ διπλασίασε τα τέρματα του. Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Λάρσον, ο Βούρος πήρε την κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη και στην επαναφορά ο Λουίζ Φελίπε σε κενή εστία έκανε το 0-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 

Τα Χανιά στο δεύτερο μέρος μπήκαν πολύ δυνατά και μέσα σε δύο λεπτά έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Ελευθεριάδης που είχε περάσει ως αλλαγή εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μάναλη και με προβολή έκανε το 1-2 στο 49΄ και στο 51' ο Μανουσάκης μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάουμαν για το 2-2.

Ο ΟΦΗ... ξύπνησε και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μοσκέρα στο 61′. Ο Κολομβιανός επιθετικός, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 56΄, βρήκε δίχτυα και στο 65′, αφού «κρέμασε» με εντυπωσιακό πλασέ τον Καλογεράκη κάνοντας το 4-2. 

Στο 67′ τα Χανιά ξανά μπήκαν στο παιχνίδι, όταν ο Σερβιλάκης από διαγώνια θέση σούταρε νικώντας το Μπάουμαν για το 3-4. Ο Μοσκέρα μετά από πανέμορφη ενέργεια σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ριέρα, ο οποίος με προβολή σε κενή εστία έκανε το 3-5 στο 78΄. Ο ΟΦΗ τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στο 83΄ ο ο Μεγιάδο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Περράκη. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ