Χάνιμπαλ Μέτζμπρι: Ο Τυνήσιος «αφάνας» που εμφανίστηκε για να σώσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Χάνιμπαλ

i

©manutd

Χάνιμπαλ Μέτζμπρι: Ο Τυνήσιος «αφάνας» που εμφανίστηκε για να σώσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Κώστας Τόπας 12:57 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 14.08.2024

Ο Χάνιμπαλ Μέτζμπρι, ο νεαρός σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του πρόσφατα και ο Τυνήσιος διεθνής μέσος ίσως είναι η μαγική και ιδανική λύση για τους «κόκκινους διαβόλους» στα προσεχή ματς.

Σε όλη την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η... νεολαία της ομάδας ήταν αυτή που την  έσωσε στις δύσκολες στιγμές της. Ένα παράδειγμα είναι η ήττα της ομάδας από τη Σάντερλαντ τον Οκτώβριο του 2013. Υπήρχε ένας νεαρός παίκτης στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν 18 ετών. Ο Αντνάν Γιανουζάι, ο οποίος τότε έγινε ο σωτήρας, καθώς σημείωσε δύο γκολ, ανέτρεψε το εις βάρος σκορ για την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη με 2-1.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Λουίς Φαν Χάαλ διένυε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά και μια κρίση τραυματισμών με 13 παίκτες του. Τότε, η ομάδα του βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη κόντρα στη Μίντιλαντ. Ωστόσο, ο έφηβος τότε Μάρκους Ράσφορντ, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει τη νίκη με 5-1, ενώ τρεις μέρες αργότερα, πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Άρσεναλ.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ έλαμψε υπό την ηγεσία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τη σεζόν 2019-20, σημειώνοντας 10 γκολ και ο Άντονι Ελάνγκα ήταν επίσης ο σωτήρας των «κόκκινων διαβόλων», όταν σημείωσε ένα γκολ από τον πάγκο όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League.

Φέτος, μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη σεζόν, ο Χάνιμπαλ Μέτζμπρι εμφανίστηκε ως μυστικό όπλο για τον Έρικ Τεν Χαχ. Ο σύλλογος μπορεί να ξοδέψει σχεδόν 200 εκατομμύρια λίρες για νέες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, αλλά ήταν ο νεαρός Τυνήσιος που τράβηξε την προσοχή και έδωσε νέα πνοή σε μια αδύναμη ομάδα, όπως είναι φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Από τη Μονακό στο άλμα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Χάνιμπαλ εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2019 για 9 εκατομμύρια λίρες, όταν ήταν μόλις 16 ετών, αφού πρωταγωνίστησε με τη Μονακό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Έπρεπε να περιμένει δύο χρόνια για να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, απολαμβάνοντας ένα οκτάλεπτο παιχνίδι κόντρα στη Γουλβς την τελευταία ημέρα της σεζόν 2020-21.

Η επόμενη εμφάνισή του ήρθε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, και σε δύσκολες συνθήκες, αφού αγωνίστηκε ως αλλαγή στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, όπου τότε η ομάδα του έχασε με 4-0, αλλά ο νεαρός παίκτης εμφανίστηκε σε καλό επίπεδο και αντιμετώπισε δυνατές προκλήσεις.

Ο θαυμασμός του Γκάρι Νέβιλ

Ο Γκάρι Νέβιλ είπε μετά τον αγώνα: «Για να είμαι δίκαιος, τουλάχιστον το παλικάρι έδειξε κάτι και ειλικρινά, χρειάζεται ένας νεαρός παίκτης για να μπει και να δείξει στους υπόλοιπους παίκτες πώς να τρέχουν προς την μπάλα και να με προκαλούν. Είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτόν και ελπίζω και άλλοι να μπορούν να είναι σαν αυτόν».

Ο θρυλικός στρατηγός Αννίβας και ο Χάνιμπαλ

Ο Χάνιμπαλ απολαμβάνει να μπαίνει στη μάχη όταν η ομάδα του αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειάζεται έναν ήρωα, παίρνοντας τον χαρακτήρα του Καρχηδονίου διοικητή που οδήγησε τον στρατό του εναντίον των Ρωμαίων και από τον οποίο πήρε το όνομα του παίκτη. 

Το παρθενικό του γκολ

Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν ως δανεικός στην Μπέρμιγχαμ την περασμένη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ όταν ήταν 2-0 εντός έδρας από την Μπράιτον, και δύο λεπτά αφότου η Γιουνάιτεντ έμεινε πίσω στο τρίτο γκολ, ο Τυνήσιος διεθνής ανέλαβε τα καθήκοντά του. Έξω από την περιοχή κέρδισε τον Τζέισον Στιλ και σκόραρε. Παρόλο που η Γιουνάιτεντ ήταν πίσω στο σκορ με 3-1, ο Χάνιμπαλ πανηγύρισε, σαν να είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στον τελικό του Champions League, πετώντας τη φανέλα του στον αέρα και κάνοντας νόημα. στους φιλάθλους να κρατήσουν την πίστη τους.

Ο Χάνιμπαλ ανταμείφθηκε για την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν κόντρα στην Μπέρνλι. Σε ολόκληρο το 90λεπτο δεν σταμάτησε να τρέχει καθώς συμμετείχε στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της Γιουνάιτεντ. 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έρικ Τεν Χαχ τόνισε για τον 20χρονο Τυνήσιο μέσο: «Έφερε λίγη ενέργεια στην ομάδα. Ο Χόουλντ και ο Χάνιμπαλ ήταν εκπληκτικοί. Μαζί αρχίζουν να πιέζουν και το timing ήταν πολύ καλό. Οπως και η συνεργασία  τους με τους Μπρούνο Φερνάντες και Ράσφορντ. Ο Χάνιμπαλ είχε πολύ καλή απόδοση», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Ο επόμενος Μόντριτς (;)

Ο Χάνιμπαλ διαθέτει πολλά προσόντα και έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ήταν μέσος για τη Μονακό και την Μπέρμιγχαμ, ενώ επίσης έπαιξε ως «10άρι» και ως εξτρέμ τα δύο πρώτα χρόνια του με την ομάδα νέων της Γιουνάιτεντ. Οι τεράστιες ικανότητές του σημαίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τη Γιουνάιτεντ με διαφορετικούς τρόπους και στη Μπέρμιγχαμ έδειξε την ικανότητά του να βγάζει την μπάλα από την άμυνα, να ντριμπλάρει και να πιέζει, κάτι που μόνο λίγοι παίκτες της Γιουνάιτεντ μπορούν να κάνουν φέτος.

Ο Τυνήσιος αθλητικός διευθυντής, Μοχάμεντ Σαλίμ Μπεν Ότχμαν είπε στην εφημερίδα The Athletic πέρυσι: «Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Μπορεί να είναι πλέι μέικερ, αμυντικός μέσος και μπορεί να είναι εξτρέμ, αλλά για μένα, η καλύτερη θέση του είναι στο κέντρο. Του αρέσει να είναι ένας παίκτης που μπορεί να οργανώσει και να συντονίσει την ομάδα του. Έχει μεγάλες σωματικές ικανότητες και είναι ανιδιοτελής παρά τα μεγάλα τεχνικά του προσόντα. Τον βλέπω ως κεντρικό χαφ όπως ο Λούκα Μόντριτς».