Χάος στο Ώκλαντ: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες βρέθηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Χάος στο Ώκλαντ: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες βρέθηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:53 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 14.08.2024

Χάος επικράτησε στους δρόμους του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, καθώς ένας ένοπλος άνοιξε πυρά και βρέθηκαν δύο νεκροί και τρεις τραυματίες λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ένας ένοπλος προκάλεσε τρόμο στους δρόμους του Ώκλαντ, λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Ο εναρκτήριος αγώνας του τουρνουά μεταξύ της διοργανώτριας χώρας Νέας Ζηλανδίας και της Νορβηγίας θα διεξαχθεί στις 19:00 τοπική ώρα την Πέμπτη (20/7). 

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί στην Queen Street, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη των φιλάθλων και μερικές εκατοντάδες μέτρα από το ξενοδοχείο, όπου φιλοξενείται η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ. Ο ένοπλος φέρεται να εισέβαλε σε πολυώροφο κτίριο στο οποίο πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή οικοδομικές εργασίες. Οι εργαζόμενοι ήταν συγκεντρωμένοι εκεί νωρίς το πρωί για να ξεκινήσουν τη βάρδια τους, όταν ο άνδρας μπήκε και άνοιξε τα πυρά. 

Ένας από τους εργαζόμενους, όλοι φορούσαν μπουφάν υψηλής ορατότητας, είπε ότι ο ένοπλος ανέβηκε τις σκάλες όροφο προς όροφο. Ένας άλλος εργάτης εξήγησε ότι προσπαθούσε να βγει από το κτίριο προτού διασταυρωθεί με τον ένοπλο και του είπαν να πάει στην ταράτσα. Υποτίθεται ότι υπάρχει εργατικό δυναμικό περίπου 200 ατόμων που εργάζεται στον πύργο όπου συνέβη το περιστατικό. 

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν ότι ακούστηκαν γύρω στις 8 το πρωί της Πέμπτης (20/7) και η τοπική υπηρεσία ασθενοφόρου επιβεβαίωσε ότι τρία άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Δύο φέρονται να σκοτώθηκαν. 

«Αυτή η τρομερή κατάσταση δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε χειρότερη στιγμή που ο κόσμος έχει τα μάτια του στραμμένα πάνω μας. Είναι τρομερό, ιδιαίτερα επειδή δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό», δήλωσε ο δήμαρχος του Ώκλαντ Γουέιν Μπράουν στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVNZ. Η αστυνομία ζήτησε από τους ανθρώπους να μείνουν μέσα προς το παρόν και να αποφύγουν την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο: «Η αστυνομία ζητά από όλα τα μέλη του κοινού να αποφύγουν την περιοχή της Queen Street και όσοι βρίσκονται σε κτίρια στο κέντρο της πόλης να παραμείνουν εντός των κτιρίων τους αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα σημαντικό περιστατικό με πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να ανταποκρίνονται. Μια μεγάλη αστυνομική παρουσία θα παραμείνει στην περιοχή. Η αστυνομία θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση μόλις είμαστε σε θέση να το πράξουμε». 

Με εκπρόσωπο από την Ελλάδα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ Γυναικών
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

08:07 - 20.07.2023

Με εκπρόσωπο από την Ελλάδα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ Γυναικών

Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στις Αυστραλία - Νέα Ζηλανδία και σε αυτό θα υπάρχει ελληνική παρουσία, με τη Χρυσούλα Κουρομπύλια να δίνει το «παρών» στη διοργάνωση.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν το περιστατικό θα θέσει σε κίνδυνο την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό η fan zone να είναι κλειστή τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες. 

Tags: