Χάος στους δρόμους του Μπουένος Άιρες: Νεκροί, λεηλασίες και επεισόδια με αστυνομία (vids)
i

Αστυνομικές δυνάμεις δέχονται επίθεση από οπαδούς της Αργεντινής/©PrtScr

Χάος στους δρόμους του Μπουένος Άιρες: Νεκροί, λεηλασίες και επεισόδια με αστυνομία (vids)

Κώστας Τόπας 09:09 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 20.08.2024

Μπορεί οι Αργεντινοί να είχαν ξεχυθεί στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την σπουδαία επιτυχία της «Αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας η γιορτινή ατμόσφαιρα άλλαξε...

Η Αργεντινή κατάφερε να φτάσει στη κορυφή του κόσμου και ο ενθουσιασμός είχε φτάσει επίσης στα ύψη. Ο κόσμος, που υπολογίζεται πάνω από τέσσερα εκατομμύρια, ξεχύθηκε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, προκειμένου να πανηγυρίσουν την σπουδαία επιτυχία της «Αλμπισελέστε».

Η γιορτή όμως δεν διήρκησε σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ενας οπαδός που πανηγύριζε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχασε τη ζωή του όταν μια σημαία, που είχε ρίξει στους ώμους του, πιάστηκε στον τροχό μοτοσικλέτας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία.

Κάποιοι άλλοι οπαδοί, προκειμένου να πάρουν καλύτερη θέση και να έχουν θέα το... πούλμαν της Αργεντινής που έκανε το γύρο του θριάμβου, σκαρφάλωσαν σε φανάρια, στάσεις λεωφορείων, γέφυρες και γενικά όπου πιο ψηλά μπορούσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά, ενώ μερικοί εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Αλλοι εκμεταλλευτήκαν το γεγονός ότι οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Μπουένος Άιρες για να πανηγυρίσουν κι έτσι εισέβαλλαν στα σπίτια τους, προκειμένου να πάρουν ό,τι πολύτιμο βρουν. Φυσικά, από τα απρόοπτα δεν έλειψαν και οι ληστείες σε καταστήματα, όπως ο παρακάτω οπαδός ο οποίος αφού πρώτα έσπασε την βιτρίνα, εν συνεχεία προσπάθησε να κλέψει μία μηχανή. Ακόμα και ρόδες αυτοκινήτων κατάφεραν μερικοί να κλέψουν...

Η τεράστια γιορτή κατέληξε σε ασύλληπτα επεισόδια στο κέντρο του Μπουένος Άιρες. Αρκετοί οπαδοί τα έβαλαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι Αρχές να δεχθούν καταιγισμό αντικειμένων, από πέτρες και σίδερα και να υπάρξει άμεσος κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητά.

Χρειάστηκε να γίνει χρήση σφαιρών από καουτσούκ για να μην επιτρέψουν στον κόσμο να τους πλησιάσει ακόμη περισσότερο,

Η επόμενη ημέρα στους δρόμους του Μπουένος Άιρες; Απερίγραπτη...