Ο Χάρι Κέιν το πιο πολύτιμο κομμάτι του παζλ της Μπάγερν (vid)

Χάρι Κέιν

i

©Bayern

Ο Χάρι Κέιν το πιο πολύτιμο κομμάτι του παζλ της Μπάγερν (vid)

Κώστας Τόπας 13:07 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 14.08.2024

Ο Χάρι Κέιν αποδεικνύει γι' ακόμη μία σεζόν γιατί είναι μια «μηχανή των γκολ» αλλά και το πόσο πολύ «διψάει» για την κατάκτηση ενός τίτλου με τη Μπάγερν Μονάχου που θα είναι και ο πρώτος στην καριέρα του.

Ο Χάρι Κέιν συνεχίζει να εκθαμβώνει στην Bundesliga. Ο Άγγλος επιθετικός δεν χρειάστηκε αρκετό διάστημα προκειμένου να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα τη Μπάγερν Μονάχου και να μάθει τα μυστικά του γερμανικού πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή, ο Χάρι Κέιν είναι ο πρώτος σκόρερ στη Bundesliga έχοντας φτάσει ένα θεαματικό νούμερο: 17 γκολ σε 11 αγώνες! Τα συγκεκριμένα τέρματα είναι ήδη περισσότερα από αυτά που σημείωσαν οι πρώτοι σκόρερ της περυσινής γερμανικής σεζόν. Οι Νίκλας Φύλκρουγκ και Κριστοφέρ Ενκουνκού, οι οποίοι σκόραραν 16 φορές.

«Με τον Κέιν, η Μπάγερν έχει για άλλη μια φορά έναν επιθετικό που εγγυάται γκολ. Επιπλέον, συνδυάζεται πολύ καλά με τον Σανέ. Οι δυο τους αναζητούν συνεχώς ο ένας τον άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο άλλοτε θρύλος των Βαυαρών, Μίροσλαφ Κλόζε, που άφησε το στίγμα του στο Μόναχο.

Tα 17 του γκολ του πρώην επιθετικού της Τότεναμ, είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο ρεκόρ σκόρερ από παίκτη στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πίσω του είναι ο Σερού Γκιρασί της Στουτγκάρδης με 15 γκολ στη Bundesliga και μετά έρχονται τα 13 γκολ των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ, που προς το παρόν βλέπουν πώς τους ξεπερνά ο Άγγλος στην αρχή της μάχης για το Χρυσό Παπούτσι.

Μόνο ο Κέιν τις περισσότερες συνεισφορές σε γκολ σε όλη την Ευρώπη

Μέχρι στιγμής, τα νούμερα του Κέιν είναι θεαματικά. Έχει σκοράρει ή έχει μοιράσει ασίστ για την Μπάγερν σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος από τις 2 Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή έχει 10 γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Έχει σκοράρει επίσης το 40% των γκολ της Μπάγερν στη Bundesliga και κανείς στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχει συμμετάσχει σε περισσότερα γκολ από αυτόν, έχοντας 22 συνεισφορές. Ο δεύτερος είναι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, με 16.

Ο Κέιν πέτυχε επίσης δύο συνεχόμενα χατ-τρικ στο πρωτάθλημα (μόνο 10 παίκτες το είχαν κάνει στο παρελθόν) και ήταν ο πρώτος παίκτης της Μπάγερν μετά τον Γκερντ Τορπέντο Μίλερ, που σημείωσε τρία γκολ εναντίον της Ντόρτμουντ στο γερμανικό «Klassiker».

«Κοιτάξτε τους επιθετικούς σε όλο τον κόσμο. Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο λόγος που ονόμασα αρχηγό τον Χάρι Κέιν είναι ότι έχει αυτή την επιθυμία να βελτιώνεται συνεχώς. Είναι αυτός που οδηγεί τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Αυτό έχω δει τα τελευταία έξι χρόνια που δουλεύω με τον Χάρι», είπε ο τεχνικός των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Στα χνάρια του Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σημείωσε 41 γκολ τη σεζόν 2021/2022 και σημείωσε το ρεκόρ σκορ σε μια σεζόν. Αν συνεχίσει με αυτή την εξέλιξη και χωρίς τραυματισμούς, ο Χάρι Κέιν θα μπορούσε να ξεπεράσει τον αριθμό των 52 γκολ .

Ο Άγγλος φορ, που ακόμα δεν έχει τίτλο στο ενεργητικό του, δεν θα μπορεί πλέον να κατακτήσει το Γερμανικό Σούπερ Καπ ή το Κύπελλο, αμφότερες ήττες για την Μπάγερν. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στην καριέρα του είτε, αυτόν της Bundesliga είτε του Champions League ή ακόμα και των δύο!

«Το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει μερικούς από τους πιο παθιασμένους οπαδούς που έχω δει. Θυμάμαι ότι περίμενα να έρθω, άκουσα τα τύμπανα και κοιτούσα όλα τα πανό και τις σημαίες. Ανατρίχιασα. Η κουλτούρα των φιλάθλων στη Γερμανία με εξέπληξε από την αρχή», ανέφερε πρόσφατα ο Χάρι Κέιν σε δηλώσεις του.