Μαγκουάιρ: «Δεν φταίει ο Τεν Χαχ, άλλο είναι το πρόβλημα»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ

i

©imago

Μαγκουάιρ: «Δεν φταίει ο Τεν Χαχ, άλλο είναι το πρόβλημα»

Νεφέλη Μπισμπίκη 10:28 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 06.10.2024

Σύμφωνα με τον Χάρι Μαγκουάιρ , οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την κακή τους φόρμα αντί να ρίξουν την ευθύνη στον προπονητή της.

Η μέρα για το πιο κρίσιμο ματς του Έρικ Τεν Χαχ έφτασε. Την Κυριακή (6/10), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Άστον Βίλα, για την 7η αγωνιστική της Premier League, αναζητώντας μία νίκη μετά από το κακό ξεκίνημα αυτής της σεζόν. Μάλιστα, στα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής, έχει μόλις τρεις νίκες.

H πίεση έχει αυξηθεί τόσο για τον Έρικ Τεν Χαχ όσο και για την ομάδα, ειδικά μετά την ισοπαλία της Πέμπτης στο Europa League με 3-3, κόντρα στην Πόρτο. Ωστόσο, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, πιστεύει πως οι παίκτες φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη και όχι ο προπονητής.

«Ως ποδοσφαιριστής, είναι εύκολο να κοιτάξεις γύρω σου και να κατηγορήσεις άλλους ανθρώπους, τον συμπαίκτη σου ή να κατηγορήσεις το προσωπικό ή την τακτική», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει να κοιτάξετε τον εαυτό σας. Εμείς είμαστε αυτοί που βγαίνουμε στο γήπεδο. Είμαστε αυτοί που πρέπει να αμυνθούμε. Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη».

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, το παιχνίδι στο «Villa Park», θα είναι καθοριστικό για το μέλλον του ΄Ερικ Τεν Χαχ, ενώ λέγεται πως υπάρχουν πιθανότητες απόλυσης σε περίπτωση που οι «κόκκινοι διάβολοι» παρουσιάσουν άλλη μία απογοητευτική εικόνα. Ο Μαγκουάιρ από την άλλη, ελπίζει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταφέρει να κάνει ότι έκανε και την περασμένη σεζόν κερδίζοντας 2-1 την έδρα της Άστον Βίλα τον Φεβρουάριο.

«Πρέπει να βρούμε την πίστη μέσα μας. Πάρτε την πίστη από αυτό που κάναμε την περασμένη σεζόν στο Villa Park. Είχε πάρει «φωτιά», τότε. Μετά πήγαμε εκεί και πήραμε τη νίκη που χρειαζόμασταν. Και τώρα νιώθουμε ότι παίζουμε καλύτερα από πέρυσι. Αισθάνομαι ότι πρέπει να έχουμε περισσότερους βαθμούς στο ταμπλό. Αλλά δεν είναι έτσι, οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό ξεκινώντας, από την Κυριακή».

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι Μαγκουάιρ, έσωσε την ομάδα του την τελευταία στιγμή στο ματς με την Πόρτο, καθώς πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.