Ο Χέντερσον έσπασε τη σιωπή αφού έμεινε εκτός αποστολής της Αγγλίας για το Euro 2024

Τζόρνταν Χέντερσον

Ο Χέντερσον έσπασε τη σιωπή αφού έμεινε εκτός αποστολής της Αγγλίας για το Euro 2024

Κώστας Τόπας 12:25 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 07.06.2024

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έσπασε τη σιωπή του αφού έμεινε εκτός αποστολής της Αγγλίας για το Euro 2024 από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον άφησε τη Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι για να μετακομίσει στην ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Ετιφάκ, αλλά πέρασε μόλις πέντε μήνες στη νέα του ομάδα. Ο 33χρονος αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του με κοινή συναίνεση και να πάρει μεταγραφή στον Άγιαξ, με ελεύθερη μεταγραφή.

Σε όλο αυτό το διάστημα, παρέμεινε σταθερή παρουσία στις ομάδες της Αγγλίας, αν και έπρεπε να αποσυρθεί από τα φιλικά του Μαρτίου με τη Βραζιλία και το Βέλγιο λόγω τραυματισμού. Έπαιξε μόνο τρία ακόμη παιχνίδια για τον Άγιαξ μετά την επιστροφή του και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2024.

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro
EURO 2024

08:45 - 07.06.2024

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro

Η σεζόν του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις είχε ποδοσφαιρικά και προσωπικά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Χέντερσον δεν ήταν η μόνη υψηλού προφίλ απουσία, με τους Μάρκους Ράσφορντ, Μπεν Γουάιτ, Χάρι Μαγκουάιρ, Τζακ Γκρίλις, Ρις Τζέιμς, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μπεν Τσίλγουελ να λείπουν από την αρχική λίστα.

Αφού ο Σάουθγκεϊτ ανακοίνωσε την τελική αποστολή, ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ μπήκε στο Instagram για να στείλει ένα σύντομο μήνυμα στους συμπαίκτες του.

«Συγχαρητήρια σε όλους που δημιούργησαν την ομάδα! Καλή επιτυχία και φέρτε το στο σπίτι παιδιά!», ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media ο Χέντερσον.

Μιλώντας για τις απουσίες των Χέντερσον και Ράσφορντ μετά την ανακοίνωση της αποστολής, ο Σάουθγκεϊτ είπε στο BBC Radio 5 Live: «Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις και πρέπει να συνεχίσω να εξελίσσω την ομάδα. Η καρδιά σου, φυσικά, θέλει να πάρεις όλους αυτούς τους παίκτες που ήταν μαζί σου τόσο καιρό.

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μπορώ να βοηθήσω την Αγγλία ως παίκτης, θα το κάνω ως φίλαθλος»
EURO 2024

23:20 - 06.06.2024

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μπορώ να βοηθήσω την Αγγλία ως παίκτης, θα το κάνω ως φίλαθλος»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ μπορεί να πικράθηκε από τον αποκλεισμό του από την αποστολή της Αγγλίας για το Euro, όμως εξέφρασε τη στήριξη του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του και τους συμπαίκτες του.

Πρόκειται για δύσκολες κλήσεις - μιλάτε για παίκτες που είναι πολύ καλοί παίκτες που ήταν σημαντικό μέρος αυτού που κάναμε. Ο Χέντερσον είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας και ήταν μια δύσκολη κλήση. Θα γίνει δεσποινίς - είναι ένα εξαιρετικό άτομο και φανταστικός άνθρωπος».