Ο Χένες επιτίθεται ξανά στον Τούχελ: «Ήταν μια καταστροφή για τη Μπάγερν»

Ο Ούλι Χένες και ο Τόμας Τούχελ - Φωτ. IMAGO

Ο Χένες επιτίθεται ξανά στον Τούχελ: «Ήταν μια καταστροφή για τη Μπάγερν»

Κώστας Τόπας 14:37 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 16.10.2024

Δριμεία κριτική στον νέο τεχνικό της Αγγλίας, Τόμας Τούχελ, άσκησε ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες.

Ο Ούλι Χένες, ο πρώην ιστορικός παίκτης και πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, εκτίμησε σε εσωτερική συνάντηση του βαυαρικού συλλόγου την περασμένη εβδομάδα ότι η εποχή του Τόμας Τούχελ ήταν μια καταστροφή για τους Βαυαρούς.

Όπως αποκάλυψε το γερμανικό αθλητικό περιοδικό «Bild», σε μια μυστική σύνοδο κορυφής στην «Allianz Arena» του Μονάχου, ο Χένες μίλησε, μεταξύ άλλων, με περίπου 120 υπαλλήλους του συλλόγου για να αξιολογήσει την τρέχουσα και πρόσφατη κατάσταση και τη μέθοδο επίθεσης της Μπάγερν εναντίον του Γερμανού προπονητή.

Στο συμβούλιο παρέστησαν ο Πρόεδρος Χέρμπερτ Χάινερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιαν-Κρίστιαν Ντρίζεν, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μίχαελ Ντίντεριχ και ο ίδιος ο Ούλι Χένες, επίτιμος πρόεδρος της ομάδας.

Στην ομιλία του, ο πρώην αρχηγός επαίνεσε τον νυν προπονητή, τον Βενσάν Κομπανί, για τον οποίο δήλωσε «πολύ ενθουσιώδης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χένες επικρίνει τον Τούχελ, ο οποίος την Τετάρτη (16/10) ανακοινώθηκε από την εθνική Αγγλίας. Τον Απρίλιο, όταν ο νέος προπονητής των Τριών Λιονταριών ήταν ακόμα την Μπάγερν, ο ισχυρός άνδρας των Βαυαρών, επέπληξε τον Γερμανό προπονητή για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βελτιώσει τους ποδοσφαιριστές του και να πάρει το 100% από αυτούς.

«Έχει διαφορετική στάση. Δεν είναι ότι μπορείς να βελτιώσεις τον Πάβλοβιτς, αλλά μπορείς να βελτιώσεις τον Ντέιβις. Η λύση δεν μπορεί πάντα να είναι να πηγαίνεις για ψώνια στο εξωτερικό. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αγοράσουμε έναν ή δύο καλούς παίκτες, αλλά παίκτες που έχουμε, πρέπει να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση και να δουλέψουμε σκληρά πάνω τους», εξήγησε.

Λίγους μήνες αργότερα, με τον Τούχελ ήδη από τον πάγκο των Βαυαρών, ο Χένες επανέλαβε την κριτική του για τον προκάτοχο του Κομπανί ως προειδοποίηση για τη νέα σεζόν: «Αν παίζουμε ποδόσφαιρο όπως παίζαμε στα παλιά χρόνια δεν θα χάνουμε από τη Χάιντενχαϊμ και από οποιαδήποτε άλλη ομάδα».