Τι θα γίνει με Χιρόνα και Νις; Η UEFA ανακοινώνει πώς οι «θυγατρικές» της Σίτι και Γιουνάιτεντ θα καταφέρουν να παίξουν ταυτόχρονα στην Ευρώπη

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ & Μάντσεστερ Σίτι

Τι θα γίνει με Χιρόνα και Νις; Η UEFA ανακοινώνει πώς οι «θυγατρικές» της Σίτι και Γιουνάιτεντ θα καταφέρουν να παίξουν ταυτόχρονα στην Ευρώπη

Κώστας Τόπας 08:35 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 03.06.2024

Εντός της ημέρας (03/06) αναμένεται να επισημοποιηθεί ότι Χιρόνα και Νις, οι δύο «θυγατρικές» ομάδες της Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα θα μπορούν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι και πάλι ένα από τα φαβορί για το Champions League την επόμενη σεζόν.

Μαζί της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα παλέψει και η «θυγατρική» της Χιρόνα, η οποία τερμάτισε τρίτη στη La Liga για να προκριθεί στα «αστέρια» για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κλείσει μια θέση στο Europa League, καθώς παρά την όγδοη θέση, η νίκη στον τελικό στο Κύπελλο Αγγλίας επί της Μάντσεστερ Σίτι σημαίνει ότι βρίσκεται στη δευτερεύουσα διοργάνωση. Ωστόσο, προέκυψε θέμα με τη συμμετοχή της στο Europa League, λόγω της Νις, η οποία ανήκει επίσης στον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και στην INEOS.

Σύμφωνα με τον τωρινό κανονισμό της UEFA, δύο ή και περισσότερες ομάδες που ανήκουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν μπορούν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στην ίδια διοργάνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, αλλά ούτε σε θεσμό που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Ωστόσο, ο Μάρτιν Ζίγκλερ των Times ισχυρίζεται ότι η UEFA θα επιτρέψει στις δύο ομάδες και τις αντίστοιχες «θυγατρικές» τους να αγωνιστούν στην ίδια διοργάνωση. Το Συμβούλιο Οικονομικού Ελέγχου της ΟΥΕΦΑ (CFCB) πρόκειται να ανακοινώσει απόφαση τη Δευτέρα και πώς θα επηρεάσει τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ.

Το «πράσινο» φως είναι έτοιμο να δοθεί για τις συγκεκριμένες ομάδες. Η ίδια προσέγγιση συνέβη με τη Μίλαν και την Τουλούζ, που εισήχθησαν και οι δύο στην Ευρώπη την περασμένη περίοδο.

Και οι δύο ανήκουν στο αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Bird Capital, αλλά έγιναν σημαντικές αλλαγές για να διασφαλιστεί ότι υπήρχαν διαφορές στη δομή των δύο ομάδων. Οι σύλλογοι θα ενημερωθούν ότι οι κανόνες ενδέχεται να αλλάξουν στο μέλλον μετά την σεζόν 2024/25, καθώς όλο αυτό θεωρείται ως «προσωρινή εναλλακτική».