Χόρχε Ουρτάδο... ποιος είσαι;

Χόρχε Ουρτάδο

i

©ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Χόρχε Ουρτάδο... ποιος είσαι;

Μάνος Τσαλγατίδης 12:00 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 13.10.2024

Ο ΠΑΟΚ Β τραβάει τα βλέμματα λόγω του Κολομβιανού φορ, Χόρχε Ουρτάδο.

Ο ΠΑΟΚ Β η αλήθεια είναι πως σπάνια τραβάει τα βλέμματα πάνω του, άλλωστε δεν είναι κι αυτός ο σκοπός του. Ακόμα και όταν σε αυτόν αγωνιζόταν ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης δεν υπήρχε τόσο... hype γύρω από την ομάδα. Τι άλλαξε όμως και ξαφνικά τις τελευταίες μέρες ασχολούνται όλοι με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου; Ο Χόρχε Ουρτάδο είναι η απάντηση, ο Κολομβιανός φορ της ομάδας.

Ποιος είναι όμως ο Χόρχε Καμπέσας Ουρτάδο όπως είναι το πλήρες όνομα του; Πρόκειται για 21χρονο ποδοσφαιριστή με ύψος 1.85, που αγωνίζεται ως δανεικός στον ΠΑΟΚ Β από τη Γουότφορντ. Ο Κολομβιανός στράικερ έχει συμβόλαιο έως το 2029 με την αγγλική ομάδα, ωστόσο δίνεται δανεικός συνέχεια, προκειμένου να πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του και να αποκτήσει εμπειρία.

Τα προηγούμενα χρόνια δόθηκε δανεικός από τη Γουότφορντ στις Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν (Κολομβία), New York Red Bulls (Αμερική) και Τζίλιγχαμ (Αγγλία). Την περσινή σεζόν κατέγραψε μόλις τέσσερις συμμετοχές σε League 2 και FA Cup στην Αγγλία.

Πώς όμως εμφανίστηκε το όνομα του στις λίστες του ΠΑΟΚ ο Κολομβιανός επιθετικός; Eίναι γεγονός πως ο Δικέφαλος έχει βρει δίαυλο επικοινωνίας με ομάδες της Αγγλίας προκειμένου να αποκτά ποδοσφαιρικές περιπτώσεις τύπου Σόλα Σορετίρε. Μια τέτοια περίπτωση, αλλά χαμηλότερου επιπέδου είναι και ο Χόρχε Ουρτάδο.

Η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου έψαχνε φορ με τα χαρακτηριστικά του το καλοκαιρί, οι άνθρωποι των «ασπρόμαυρων» τον είχαν στη λίστα τους και την κατάλληλη στιγμή έκαναν την κίνηση τους προκειμένου να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού. Φυσικά, αν οι «ασπρόμαυροι» θελήσουν να τον κάνουν δικό τους θα πρέπει να βγάλουν από τα ταμεία τους το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, εκτός κι αν μπουν σε διαπραγμάτευση και η αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να ρίξει τις απαιτήσεις της.

Βέβαια, για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει ο Ουρτάδο να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας. Για την ώρα αυτό φαντάζει δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς πως για τη θέση του φορ υπάρχουν οι Τσάλοφ, Τισουντάλι και Μπράντον Τόμας. Υπάρχει και ο Σαμάτα βέβαια, αλλά δεν υπολογίζεται.

Στο ποδόσφαιρο ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα ειδικά με την τωρινή εικόνα των φορ του Δικεφάλου. Είναι βέβαιο, πως ο Ουρτάδο θα ανέβει στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις προκειμένου να τον δει ο Λουτσέσκου και πως συμπεριφέρεται εντός του γκρουπ.

Ο Κολομβιανός είναι μια περίπτωση με ενδιαφέρον, καθώς δείχνει πως ξεχωρίζει στο πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη του και αν αυτή θα φέρει τελικά την παραμονή του στον ΠΑΟΚ, άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούν κάτι τέτοιο στον Δικέφαλο.

Φαν φακτ: Ο Ουρτάδο θέλει να τον φώναζουν... Γιώργο και όχι Χόρχε, καθώς σημειώνει πως: «Στην Ελλάδα είμαστε, όχι στην Κολομβία».