Χοσέλου: « Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.... το να αμφιβάλεις για αυτή είναι σαν να φτύνεις στον ουρανό»

Χοσέλου

i

©Photo by David Ramos/Getty Images/Ideal Images

Χοσέλου: « Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.... το να αμφιβάλεις για αυτή είναι σαν να φτύνεις στον ουρανό»

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:10 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 05.09.2024

Ο Χοσέλου έχει κάνει νέο ξεκίνημα αφήνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης για να αγωνιστεί στην Αλ Γκαράφα, αλλά όπως και λέει και ο ίδιος ποτέ δεν ξεχνάει και η καρδιά του θα ανήκει πάντα στους Μαδριλένους.

Μετά από μία υπέροχη σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, η καριέρα του Χοσέλου συνεχίζεται στο Κατάρ και την Αλ Γκαράφα, με την οποία έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές. Σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε τόσο για την προηγούμενη ομάδα του, τη Ρεάλ, όσο και για την Εθνική Ισπανίας με την οποία κατέκτησε το Euro, αλλά και για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ και χαρούμενος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Δεν μπορώ να είμαι καλύτερος. Η Εθνική ομάδα είναι μια οικογένεια και θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Είναι πολύ ωραίο να είσαι μέρος ενός τέτοιου έργου».

Ο λόγος που ο Εμπαπέ έμεινε άναυδος από την υποδοχή των οπαδών της Ρεάλ στο ντεμπούτο του στο «Μπερναμπέου»
LA LIGA

12:17 - 04.09.2024

Ο λόγος που ο Εμπαπέ έμεινε άναυδος από την υποδοχή των οπαδών της Ρεάλ στο ντεμπούτο του στο «Μπερναμπέου»

Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκαν και καταχειροκρότησαν τον Κιλιάν Εμπαπέ στην πρώτη του εμφάνιση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» παρά το γεγονός ότι δεν είχε βρει δίχτυα στα πρώτα τρία ματς πρωταθλήματος.

«Απομένουν δύο χρόνια ακόμα, που στο ποδόσφαιρο είναι πολύς καιρός. Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά και σωματικά και ψυχικά, έτοιμος να προσφέρω ό,τι καλύτερο έχω σε αυτή την Εθνική ομάδα. Είναι όμως πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για Μουντιάλ, που πρέπει να είναι κάτι υπέροχο. Αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε είναι η ψευδαίσθηση. Αν μου έλεγες πριν από τρία χρόνια ότι θα πάρω ένα Champions League και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν θα το πίστευα, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο», πρόσθεσε για το αν θα ενισχύσει την Εθνική του ομάδα στο επόμενο Μουντιάλ.

Σχετικά με την σεζόν που πέρασε και την πορεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε:

«Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το Champions League και το Super Cup. Και επίσης το Nations League και το Euro Cup με την Εθνική ομάδα. Για μένα ήταν κάτι απίστευτο. Ήταν μια σεζόν που χάσαμε μόνο δύο παιχνίδια όλη τη χρονιά. Αυτό που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη ήταν θεαματικό. Για μένα ήταν μια αξέχαστη σκηνή».

«Έχω ήδη πει ότι η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά όχι μόνο στον αθλητισμό. Επίσης σε όλα τα άλλα, στην αντιμετώπιση του παίκτη και της οικογένειάς του, στις λεπτομέρειες και στην καθημερινότητα. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στη Μαδρίτη, που είναι και η ομάδα της καρδιάς μου. Το να φοράς το λευκό μπλουζάκι έχει το μεγαλείο του και φέρεις την ευθύνη του. Η σημερινή Μαδρίτη δεν έχει μόνο την καλύτερη ομάδα, αλλά και τον καλύτερο πρόεδρο».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ..., το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν μόνο τέσσερις γύροι του πρωταθλήματος, και κάποιοι ήδη θεωρούν τη Μαδρίτη νεκρή. Λάθος. Εκεί έρχονται τα προβλήματα αργότερα, γιατί όποιος φτύσει στον ουρανό, προσγειώνεται στα μούτρα του. Η Μαδρίτη θα είναι στη μάχη για τους έξι τίτλους που της έχουν απομείνει. Θυμάμαι αυτούς που όταν έφυγε ο Μπενζεμά είπαν ότι η Μαδρίτη δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Και χάσαμε μόνο δύο παιχνίδια όλη τη σεζόν. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί για όλα και θα είναι στη μάχη για όλους τους τίτλους, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό», πρόσθεσε για το πως βλέπει την Ρεάλ από τότε που έφυγε.

Ο Χοσέλου μάλιστα τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα του Εμπαπέ, αλλά και για το πως βλέπει την Μπαρτσελόνα:

«Δεν δίνω πολλή σημασία, πραγματικά. Ξέρω τι είναι η Μαδρίτη και ξέρω τις συνθήκες που έχει ο Εμπαπέ, και για μένα δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Ο Εμπαπέ είναι σαν ένα μπουκάλι κέτσαπ. Στην αρχή πατάς και δεν βγαίνει, αλλά μετά βγαίνει όλη η ντομάτα μονομιάς. Έχει ήδη πετύχει δύο γκολ κόντρα στην Μπέτις και θα συνεχίσει να σκοράρει. Ο Εμπαπέ θα γράψει ιστορία στη Μαδρίτη, αυτός και όλοι γύρω του».

«Είναι δυνατός αντίπαλος, ήταν πάντα. Έχουν ενισχυθεί καλά με τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος είναι κορυφαίος παίκτης. Έχουν ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και είναι ξεκάθαρο ότι θα δυσκολέψουν όπως πάντα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου την Μπαρτσελόνα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!