Aποθέωση των Σέρβων για Χουάνγκ και μήνυμα προς… Ελλάδα: «Αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να φύγει»

Ο Ινμπεόμ Χουάνγκ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Aποθέωση των Σέρβων για Χουάνγκ και μήνυμα προς… Ελλάδα: «Αυτός ο παίκτης δεν πρέπει να φύγει»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:34 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 30.08.2024

Mεγάλος πρωταγωνιστής στο Ερυθρός Αστέρας - Μπόντο Γκλιμτ ήταν ο Ιμπεόμ Χουάνγκ, ο οποίος γνώρισε τρομερή αποθέωση στη Σερβία.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2-0 της Μπόντο Γκλιμτ και ανέτρεψε το συνολικό σκορ του αγώνα για τα playoffs του UEFA Champions League. Κάπως έτσι, εξασφάλισε παρουσία στη League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου αναμένεται να κοντραριστεί με τα «μεγαθήρια».

Πρωταγωνιστής, στην αναμέτρηση του Βελιγραδίου ήταν ο Ιμπεόμ Χουάνγκ, ο οποίος, παρά το γεγονός πως δεν πέτυχε ούτε γκολ ουτε ασίστ, έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Μάλιστα, ο ίδιος αναγκάστηκε να αγωνιστεί μέχρι το φινάλε του αγώνα, παρά τις κράμπες που τον ταλαιπωρούσαν. Ο Μιλόγεβιτς δεν είχε άλλες αλλαγές και έτσι ο Νοτιοκορεάτης έπρεπε να παίξει τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Η επίδοσή του σε συνδυασμό με το πάθος του ήταν αυτά που προκάλεσαν... κύμα θαυμασμού στη Σερβία. Μετά το τέλος του αγώνα, το Twitter «πλημμύρισε» από σχόλια φιλάθλων που απαιτούσαν την παραμονή του Χουάνγκ στον Ερυθρό Αστέρα. Όπως αναφέρει, πάντως, η σερβική έκδοση του Sportal, όλα δείχνουν πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θα παραμείνει στον σύλλογο της SuperLiga.

Βέβαια, ο ίδιος ο μέσος δεν ξεκαθάρισε για το αν θα συνεχίσει στον Ερυθρό Αστέρα, μιλώντας μετά το παιχνίδι κόντρα στη Μπόντο Γκλιμτ. Ο 27χρονος υποστήριξε πως πρώτα θέλει να ξεκουραστεί μετά από ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και μετά να μιλήσει για το μέλλον του. Παρόλα αυτά, η όλη στάση των Σέρβων γύρω από τον ποδοσφαιριστή αποτελεί εμμέσως πλην σαφώς ένα μήνυμα προς Ελλάδα - και όχι μόνο - μεριά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Αν μη τι άλλο, το φετινό καλοκαίρι, το όνομα του Ιμπεόμ Χουάνγκ ακούστηκε τόσο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ όσο και σε αυτό του Παναθηναϊκού. Πέραν της φημολογίας και των σεναρίων, όμως, δεν υπήρξε κάτι «χειροπιαστό». Θυμίζουμε πως ο Νοτιοκορεάτης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2023, με το διαζύγιο να μην έρχεται σε φιλικό κλίμα. Ο ίδιος απαίτησε να φύγει από την ομάδα, παρόλο που είχε συμβόλαιο, μετά από πρόταση που έφτασε στα χέρια του από μεγάλο σύλλογο. Έπειτα από ένα μίνι σήριαλ, ο 27χρονος τελικά αποχώρησε για τον Ερυθρό Αστέρα.