«Κόλλημα» με τα χαρτιά του Χουάνγκ στην Ολλανδία λόγω της καταγωγής του

O Ινμπόμ Χουάνγκ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

«Κόλλημα» με τα χαρτιά του Χουάνγκ στην Ολλανδία λόγω της καταγωγής του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:18 - 13.09.2024

Η Φέγενορντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χρόνινγκεν ωστόσο από το παιχνίδι θα απουσιάζει ο Ινμπεόμ Χουάνγκ, λόγω καθυστέρησης που προέκυψε από τα προσωπικά έγγραφά του.

Ο Ινμπεόμ Χουάνγκ αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ερυθρό Αστέρα, αφήνοντας πληγωμένους τους Σέρβους φιλάθλους που πίστεψαν στην παραμονή του. Ο μέσος που πέρασε από τον Ολυμπιακό αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδία, εκεί όπου υπέγραψε, στις 2 Σεπτέμβρη, το συμβόλαιό του με τη Φέγενορντ.

Παρόλα αυτά, το ντεμπούτο του αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο από το αναμενόμενο, με τον ποδοσφαιριστή να μένει εκτός λίστας για το ματς με την Χρόνινγκεν. Αυτό διότι έχει προκύψει ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα με τα προσωπικά έγγραφά του και την έκδοση βίζας, το οποίο δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί. Το θέμα ξεκινά από την καταγωγή του Χουάνγκ, καθώς το γεγονός πως εκείνος είναι Νοτιοκορεάτης βάζει μία επιπλέον δυσκολία στην ολοκλήρωση του ζητήματος.

Πάντως, ο 27χρονος βρίσκεται κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας του και περιμένει τη στιγμή που θα φορέσει τη φανέλα της σε επίσημο ματς. Ο ίδιος,, όπως αποκάλυψαν και οι συμπαίκτες του, ήταν ιδιαίτερα ευχάριστος και χαμογελαστός, συμμετέχοντας κανονικά στο τελευταίο πρόγραμμα του Πρίσκε.

Θυμίζουμε πως το φετινό καλοκαίρι, το όνομα του Ινμπεόμ Χουάνγκ ακούστηκε τόσο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ όσο και σε αυτό του Παναθηναϊκού. Πέραν της φημολογίας και των σεναρίων, όμως, δεν υπήρξε κάτι «χειροπιαστό». Ο Νοτιοκορεάτης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2023, με το διαζύγιο να μην έρχεται σε φιλικό κλίμα. Ο ίδιος απαίτησε να φύγει από την ομάδα, παρόλο που είχε συμβόλαιο, μετά από πρόταση που έφτασε στα χέρια του από μεγάλο σύλλογο. Έπειτα από ένα μίνι σήριαλ, ο 27χρονος τελικά αποχώρησε για τον Ερυθρό Αστέρα.

Εκεί αγαπήθηκε από τους οπαδούς για τις επιδόσεις του και μάλιστα το βράδυ μετά το παιχνίδι κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ και την πρόκριση στο UEFA Champions League εκείνοι... απαίτησαν την παραμονή του. Παρόλα αυτά, ο Χουάνγκ τελικά προτίμησε τη Φέγενορντ, η οποία και δαπάνησε εφτά εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τους «ερυθρόλευκους».