Ο Άλβαρες έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με τρεμπλ και Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια χρονιά

Χουλιάν Άλβαρες

i

© ManCity

Ο Άλβαρες έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με τρεμπλ και Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια χρονιά

Κώστας Τσιακλής • 10:05 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 14.08.2024

Ο Χούλιαν Άλβαρες έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που καταφέρνει να κατακτήσει το τρεμπλ και το Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Ίντερ στον τελικό του Champions League και κατέκτησε τη διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Παράλληλα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε το τρεμπλ και έτσι ο Χούλιαν Άλβαρες έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά τρεμπλ και Παγκόσμιο Κύπελλο την ίδια χρονιά.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε σκούρα στον τελικό του Champions League κόντρα στην Ίντερ όμως τελικά κατάφερε να «λυγίσει» τους Ιταλούς με το γκολ του Ρόδρι και να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να ολοκληρώσει το τρεμπλ (Premier League, FA Cup, Champions League) και να κάνει ότι έκανε μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 1999. Κάτι άκρως πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Χούλιαν Άλβαρες έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που την ίδια αγωνιστική περίοδο κατακτά τρεμπλ και Παγκόσμιο Κύπελλο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άλβαρες ήταν μέλος της Εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το Μουντιάλ και μάλιστα είχε και σημαντικό ρόλο αφού κατέγραψε τέσσερα γκολ και μια ασίστ σε επτά συμμετοχές. Μάλιστα τα δύο τέρματα ήταν στον ημιτελικό με την Κροατία, όπου η «αλμπισελέστε» θριέμβευσε με 3-0.

Όσο αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Άλβαρες είχε 49 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και μέτρησε συνολικά 17 γκολ και πέντε ασίστ. Τα εννέα εξ αυτών των τερμάτων ήρθαν στην Premier League ενώ σε FA Cup και Champions League μέτρησε τρία γκολ. Κορυφαία του στιγμή ήταν πιθανώς το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο ημιτελικό αφού ήταν στο γήπεδο μόλις για ένα λεπτό.

Επιτέλους ήταν συνεπής στο ραντεβού του: Ο Γκουαρδιόλα έκλεισε το μάτι στο τρόπαιο του Champions League πριν το σηκώσει (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:13 - 11.06.2023

Επιτέλους ήταν συνεπής στο ραντεβού του: Ο Γκουαρδιόλα έκλεισε το μάτι στο τρόπαιο του Champions League πριν το σηκώσει (vid)

Σε μεγάλα κέφια ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την κατάκτηση του Champions League, με τον Καταλανό τεχνικό να κλείνει το μάτι στην κούπα πριν αρχίσει η διαδικασία των πανηγυρισμών.

Αν και μόλις 23 ετών ο Άλβαρες έφτασε σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα ενώ στο παρελθόν είχε κατακτήσει ήδη μεταξύ άλλων το Copa America με την εθνική του και το Copa Libertatores και το πρωτάθλημα Αργεντινής με τη Ρίβερ Πλέιτ.