Ο Χουλκ ζήτησε να σταματήσει να είναι αρχηγός της Ατλέτικο Μινέιρο: «Δείχνω το περιβραχιόνιο και με αγνοούν»

Χουλκ

i

PrtScr

Ο Χουλκ ζήτησε να σταματήσει να είναι αρχηγός της Ατλέτικο Μινέιρο: «Δείχνω το περιβραχιόνιο και με αγνοούν»

Κώστας Τόπας 12:54 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:53 - 14.08.2024

Ο 36χρονος Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός της Πόρτο, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μινέιρο, θεωρεί ότι δεν τον σέβονται οι διαιτητές γι' αυτό και ζήτησε να αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού από το μπράτσο του.

Ο Χουλκ ενημέρωσε τον αθλητικό διευθυντή και προπονητή Λουίζ Φελίπε Σκολάρι ότι δεν θέλει να συνεχίσει να είναι αρχηγός της Ατλέτικο Μινέιρο. Ο 36χρονος επιθετικός δικαιολόγησε την απόφαση θεωρώντας ότι οι διαιτητές τον αγνοούν όταν μιλάει κατά τη διάρκεια των αγώνων και ότι, αντ' αυτού, επιλέγουν να τον τιμωρήσουν αμέσως.

Αυτή τη σεζόν, ο Βραζιλιάνος έχει ήδη τιμωρηθεί 17 φορές με κίτρινη κάρτα και έχει αποβληθεί σε μία περίπτωση. Τα παράπονα του Χουλκ στους διαιτητές είναι από τους βασικούς λόγους για τη δειγματοληψία τόσων καρτών. 

«Έχετε δει ήδη πολλές φορές, ότι χτυπάω το χέρι μου και δείχνω το περιβραχιόνιο και κάθε φορά που με αγνοούν. Γι' αυτό, λόγω των συνθηκών και όλων όσων συμβαίνουν, προτίμησα να σταματήσω να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού», δήλωσε ο 36χρονος επιθετικός.

«Έπαθα ζημιά και έβλαψα τους συμπαίκτες μου γιατί, όταν παίρνω κίτρινη νευριάζω. Τώρα θα αφήσω στον επόμενο αρχηγό μας να παίξει αυτόν τον ρόλο, να μιλάει στους διαιτητές και ελπίζω να τον ακούσουν στα παιχνίδια κι εγώ να επικεντρωθώ στο παιχνίδι», κατέληξε.

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος αστέρας είναι γνωστός τα δυνατά χτυπήματα που έχει στις στατικές φάσεις. Αυτό διαπιστώθηκε άλλωστε, γι' ακόμη μία φορά σε μια νίκη της ομάδας του Ατλέτικο Μινέιρο, κόντρα στην Ντεμοκράτα Φουτεμπόλ Κλούμπε.

Ο 36χρονος θηριώδης επιθετικός σημείωσε δύο τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κατακτήσει τη νίκη με 3-0. Αρχικά, ο πρώην επιθετικός της Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την ταχύτητα της μπάλας να φτάνει τα 90 χλμ/ώρα.

Το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Πάλι με τον ίδιο τρόπο, αλλά με τη διαφορά ότι ο Χουλκ έβαλε περισσότερη δύναμη στην μπάλα, καθώς έφτασε τα 120 χλμ/ώρα. Οπως είναι λογικό ο πορτιέρε της Ντεμοκράτα Φουτεμπόλ Κλούμπε, Γκουστάβο Σίλβα δεν ήταν σε θέση να αποκρούσει τα εντυπωσιακά χτυπήματα του Βραζιλιάνου επιθετικού...