Ο Χούμελς προπονήθηκε με φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και μίλησε για τις... φήμες (pic)

Χούμελς

i

© PrtScr

Ο Χούμελς προπονήθηκε με φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και μίλησε για τις... φήμες (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:56 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 19.06.2024

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση του Ματς Χούμελς...

Αν κάτι πραγματικά τράβηξε την προσοχή της λίστας της Γερμανίας για το Euro 2024, χωρίς αμφιβολία, αυτό ήταν η απουσία του Ματς Χούμελς από τους 26 που επιλέχθηκαν από τον Γιούλιαν Νάγκλεσμαν.

Ο 35χρονος σέντερ μπακ ήταν βασικός αυτή τη σεζόν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Champions League. Στον ημιτελικό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ο πιο καταλυτικός παίκτης των Βεστφαλών και γι' αυτό κι αναδείχθηκε και MVP της μεγάλης αυτής μάχης. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τον Γιούλιαν Νάγκλεσμαν, για να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το Euro 2024.

Μπορεί ο ίδιος να μην βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο παρακολουθεί την προσπάθεια της χώρας του κάνοντας γυμναστική με... στυλ.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος φόρεσε φανέλα της Εθνικής Ελλάδος από το Euro του 2012 και ανέβασε story λέγοντας: «Είναι δύσκολο να βρεις εμφάνιση ομάδας για να γυμναστείς και να μη σε συνδέσουν με κάποια φήμη».

Αποχώρησε από την Ντόρτμουντ και ο Χούμελς

Μετά τον προπονητή, Έντιν Τέρζιτς, ο Ματς Χούμελς αποχώρησε κι αυτός με τη σειρά του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ομάδα από τη Βεστφαλία μέσω ανάρτησης στο twitter, έκανε γνωστό ότι ο Γερμανός στόπερ θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο μετά από 13 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, δύο Κύπελλα, ενώ είχε και συμμετοχή σε δύο τελικούς Champions League. Ο 35χρονος με τη φανέλα της Ντόρτμουντ μέτρησε 508 συμμετοχές, 38 γκολ, αλλά και 23 ασίστ.

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Ματς Χούμελς λύνουν τη συνεργασία τους. Ο Γερμανός αμυντικός πέρασε πάνω από 13 χρόνια στην ομάδα και άφησε το στίγμα του στον σύλλογο, όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και Κύπελλα με τον σύλλογο, που είχε πολλές επιτυχίες. Είμαστε ευγνώμων για την πετυχημένη πορεία που είχαμε μαζί», έγραψε ο γερμανικός σύλλογος.

«Αγαπητοί οπαδοί, ο χρόνος μου με τα κιτρινόμαυρα ήρθε στο τέλος του μετά από περισσότερα από 13 χρόνια. Ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για εμένα που έπαιξα στην Ντόρτμουντ για τόσο καιρό και υπήρξα μέλος ενός μεγάλου ταξιδιού από την 13η θέση του Ιανουαρίου του 2008. Είχα την τιμή να συναντήσω εξαιρετικούς προπονητές και παίκτες. Κρατάω τα δάχτυλά μου σταυρωμένα, για να συναντηθούμε ξανά στο Borsigplatz όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να γιορτάσουμε. Θα μου λείψετε», ήταν τα λόγια του Γερμανού.