Ποιος είναι ο Μουζακίτης που έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού;

Ποιος είναι ο Μουζακίτης που έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:20 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 20.07.2024

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του, έχει δώσει και τα πρώτα του φιλικά και παρότι είναι πολύ νωρίς κάποιοι από τους πιτσιρικάδες έχουν αρχίσει ήδη να «λάμπουν». Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Μουζακίτης.

Επιστροφή στη δράση και για τον Ολυμπιακό αυτές τις μέρες, ο οποίος ήταν ο μόνος από το Big-4 που δεν είχε σηκώσει μανίκια και αυτό γιατί το πρώτο του επίσημο παιχνίδι είναι 17-18 Αυγούστου, στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League και όχι τέλη Ιουλίου όπως των υπολοίπων. Κάτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο League Stage του Europa League μέσω της κατάκτησης του Conference League και αποφεύγοντας τον σκόπελο των ευρωπαϊκών προκριματικών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15/07) έφτασε η ερυθρόλευκη αποστολή στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και μέχρι στιγμής έχει κάνει πέντε προπονήσεις και έχει δώσει δύο φιλικά. Ένα με τον Άγιαξ, στο οποίοι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 1-0 και ένα με τη Μέχελεν, όπου επικράτησαν με 2-0. Καταλαβαίνει κανείς πως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, αλλά σε αυτό το μικρό δείγμα δουλειάς που έχει γίνει, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν ήδη τραβήξει τα βλέμματα πάνω τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο νεαρός κεντρικός χαφ, Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος άσος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ερυθρόλευκης ομάδας που την περασμένη σεζόν έφτασε στην κατάκτηση του Youth League και του δόθηκε η ευκαιρία φέτος να κάνει προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Και την έχει αρπάξει από τα μαλλιά απ' ότι φαίνεται. Στο πρώτο φιλικό των Πειραιωτών έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και είχε πολύ θετική παρουσία, ενώ έβγαλε και μία εξαιρετική πάσα στον Μασούρα, ενώ στο δεύτερο φιλικό θύμισε Γιαμάλ, πετυχαίνοντας ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς.

Ποιος είναι όμως ο Χρήστος Μουζακίτης;

Το wonderkid του Ολυμπιακού γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 2006, έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε με τη φανέλα του Ποσειδώνα Ηρακλείου Αττικής, αλλά εκεί που... ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ήταν στον Ολυμπιακό, στου οποίου τις ακαδημίες βρίσκεται από την ηλικία των 10 ετών. Το φοβερό με τον νεαρό άσο είναι ότι αρχικά ήθελε να γίνει τερματοφύλακας και αυτή ήταν η θέση που αγωνιζόταν στο ξεκίνημα του.

Ωστόσο, ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός αποτέλεσε η αφορμή για να αλλάξει θέση. Σε ηλικία 7 ετών είχε κάνει μία έξοδο σε ένα παιχνίδι και είχε δεχθεί χτύπημα με τις τάπες στο μάτι. Μάλιστα, ήταν τόσο άσχημο το χτύπημα που είχε δεχθεί, που υπήρχαν πιθανότητες να το έχασε κιόλας το μάτι του, αλλά ευτυχώς δεν έγινε ποτέ αυτό. Και επίσης ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε να σταματήσει στο ποδόσφαιρο.

Απλά άλλαξε θέση, αφήνοντας την εστία για να γίνει αρχικά αριστερό μπακ - χαφ. Από την Κ12 και μετά όμως άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου. Εκεί που αγωνίζεται μέχρι σήμερα, όντας ένας box to box κεντρικός χαφ, που ξέρει να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ έχει και τον ρόλο του εκτελεστή όλων των στημένων φάσεων. Είδωλο του ο Λούκα Μόντριτς, κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό βάσει της θέσης στην οποία παίζει.

Την περσινή σεζόν ο 17χρονος άσος κατέγραψε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Κ19 του Ολυμπιακού, μετρώντας 16 γκολ και 5 ασίστ, ενώ είχε και 16 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β' στη Super League 2. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών το έκανε στο φιλικό με τον Άγιαξ και δεν βλέπει την ώρα για το επίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα.