Η Φορτούνα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς για τον Τζόλη - Το ποσό που θα λάβει ο ΠΑΟΚ

Χρήστος Τζόλης

i

©Photo by Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images/Ideal Images

Η Φορτούνα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς για τον Τζόλη - Το ποσό που θα λάβει ο ΠΑΟΚ

Κώστας Τόπας 13:36 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 30.05.2024

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς των 3,5 εκατομμυρίων ευρών, για την μονιμοποίηση του Χρήστου Τζόλη στο ρόστερ της γερμανικής ομάδας και τη νέα σεζόν.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ ηττήθηκε με 3-0 από την Μπόχουμ εντός έδρας και εν συνεχεία έχασε 6-5 στα πέναλτι, μένοντας εκτός Bundesliga! Κάπως έτσι, η ομάδα του Χρήστου Τζόλη έχασε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, με την Μπόχουμ από την άλλη να διατηρείται σε αυτή, μετά από πραγματικό άθλο στο Ντίσελντορφ.

Παρ' όλα αυτά, η Φορτούνα αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Χρήστο Τζόλη και να τον κάνει δικό της από τη Νόριτς, μιας και τη φετινή σεζόν, ο Έλληνας επιθετικός αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στους Γερμανούς.

Σε 37 εμφανίσεις, ο αριστερός εξτρέμ πέτυχε 24 γκολ και μοίρασε δέκα γκολ. Ο Τζόλης εντάχθηκε στη Φορτούνα πριν από σχεδόν ένα χρόνο από τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, την Championship και σήμερα αποτελεί εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της γερμανικής ομάδας.

«Έχουμε ασκήσει τη συμφωνημένη οψιόν αγοράς για τον Χρήστο Τζόλη στη Νόριτς. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για τη Φορτούνα, χωρίς όμως να γίνει πολύ ευφορία. Η σύμβαση, η οποία είχε διαπραγματευτεί πριν από ένα χρόνο, μπορούσε να συναφθεί μόνο με έναν περιορισμό. Περιλαμβάνεται ρήτρα αποχώρησης με τη δυνατότητα για τον παίκτη να αλλάξει ξανά ομάδα κατά την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο υπό ορισμένες προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Αθλητισμού & Επικοινωνιών της Φορτούνα, Κλάους Άλοφς.

«Καλά νέα για όλους τους οπαδούς της Φορτούνα: Ο πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας Χρήστος Τζόλης θα συνεχίσει να ανήκει στον σύλλογο. Αφού ο Έλληνας κυνήγησε γκολ ως δανεικός παίκτης της Ντίσελντορφ τη φετινή σεζόν, θα υπογράψει οριστικά την 1η Ιουλίου 2024. Προκειμένου να γίνει αντιληπτό αυτό, οι Flingerans έχουν πλέον ασκήσει το δικαίωμα αγοράς που συμφωνήθηκε με τη Νόριτς», αναφέρει από την πλευρά της στην επίσημη ανακοίνωση της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Γκαγκάτσης για Κωνσταντέλια: «Δεν είμαστε στο 1970, ένας παίκτης πρέπει να θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:07 - 30.05.2024

Ο Γκαγκάτσης για Κωνσταντέλια: «Δεν είμαστε στο 1970, ένας παίκτης πρέπει να θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ»

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, αναφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ μεταξύ άλλων και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, τονίζοντας πως όλα είναι ανοικτά για το μέλλον του.

Με αυτή τη συμφωνία κερδισμένος βγαίνει και ο ΠΑΟΚ, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ποσοστό πεταπώλησης 17,5% με τη Νόριτς. Ετσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα βάλει στα ταμεία της περίπου 600.000 ευρώ.