Ο Τζόλης μπαίνει δίπλα σε Κωνσταντέλια, Ιωαννίδη και μαζί δείχνουν την επόμενη μέρα της Εθνικής - Το άλμα του νεαρού επιθετικού

Ο Τζόλης μπαίνει δίπλα σε Κωνσταντέλια, Ιωαννίδη και μαζί δείχνουν την επόμενη μέρα της Εθνικής - Το άλμα του νεαρού επιθετικού

Γιώργος Σακελλαρίου 08:34 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 12.06.2024

Ο Χρήστος Τζόλης και στα φιλικά με Γερμανία και Μάλτα έδειξε ότι η Εθνική μπορεί ν’ ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο με στόχο το Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ.

Η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024.

Όποια άποψη κι αν έχει κανείς για το τι είναι αποτυχία, η Εθνική στα playoffs του Νations League άφησε τη δουλειά στη μέση.

Νίκησε άνετα το Καζακστάν, όμως, δεν κατάφερε να λυγίσει τη Γεωργία στην έδρα της κι αποκλείστηκε στα πέναλτι. Σ’ εκείνο το ματς ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας αυτή τη στιγμή μπήκε αλλαγή.

Στα φιλικά με Γερμανία και Μάλτα έλειψε, αλλά ήρθε για να λάμψει ο Χρήστος Τζόλης. Δεν ήταν η πρώτη φορά που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο. Στα 22 του χρόνια (30/1/02) μετράει 15 συμμετοχές και δύο γκολ. Με τη Γερμανία ήταν ο πρώτος παίκτης της Εθνικής σε τελικές. Διαρκής απειλή για την άμυνα των Γερμανών και τον Νόιερ. Από δικό του σουτ προήλθε και το 1-0 του Μασούρα.

Στη Μάλτα βρήκε δίχτυα. Πριν πάει διακοπές, ολοκλήρωσε μία εξαιρετική σεζόν, που τον βρήκε με 37 ματς, 24 γκολ και 10 ασίστ στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Μία χρονιά που έχασε στα πέναλτι με τη Μπόχουμ την άνοδο στη Bundesliga. Στην παρουσία του στη γερμανική ομάδα δεν έδειξε απλά την ποιότητά του, αλλά κι ότι μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο.

Το ίδιο έδειξε και ο Κωνσταντέλιας με τον ΠΑΟΚ. Είχε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στα 21 του χρόνια (5/3/03) ήρθε πρόταση αρκετά μεγαλύτερη απ’ αυτή που έφερε ο Τζόλης στον Δικέφαλο. Η Νόριτς πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ για τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ συν ποσοστό μεταπώλησης (17,5%), για τον Κωνσταντέλια η Σάλτσμπουργκ πρόσφερε 17,5 εκατ. ευρώ και το ίδιο ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Κωνσταντέλιας θα έχει ρόλο στην επόμενη μέρα της Εθνικής, το ίδιο έδειξε ότι θα κάνει και ο Τζόλης. Δύο δημιουργικοί παίκτες, επιθετικοί που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα μονοπάτι πιο σύγχρονου ποδοσφαίρου την Εθνική. Η Ελλάδα έχει μπροστά της το Nations League και στη συνέχεια τα προκριματικά. Και οι δύο διοργανώσεις με φόντο τη μεγάλη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό.

Δίπλα στον 24χρονο Ιωαννίδη, υπάρχουν λοιπόν οι Κωνσταντέλιας, Τζόλης. Μεσοεπιθετικά μην ξεχνάμε και τους Μπακασέτα, Μάνταλο (ο Φορτούνης δυστυχώς είναι εκτός) και στην κορυφή θα βρίσκεται και ο Παυλίδης, ο οποίος είναι μία ανάσα από τη Μπενφίκα, ο Δουβίκας που παίζει στη La Liga και υπάρχει πάντα και η λύση του Γιακουμάκη.

Η Ελλάδα έχει δεδομένη ποιότητα για να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Να μπορέσει να μείνει στις εθνικές ομάδες δεύτερης ταχύτητας, πίσω από τα μεγαθήρια Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και να κοντράρει αυτές που βρίσκονται στη δεύτερη κατηγορία του Nations League. Για να παίρνει νίκες και με καλύτερες κληρώσεις και προκρίσεις σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μένει Γερμανία

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ θα κρατήσει τον Τζόλη. Έχει τον πρώτο λόγο στη συμφωνία με τη Νόριτς και θα τον αγοράσει, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα παίξει και τη νέα σεζόν στη δεύτερη κατηγορία ο Έλληνας επιθετικός.

Πολλές ομάδες της Bundesliga τον θέλουν και στα 22 του χρόνια θεωρούν ότι είναι μία ιδανική επένδυση. Ομάδες όπως η Μάιντς, η Μπόχουμ, η Φράϊμπουργκ και η Χόφενχαϊμ φέρονται να τον έχουν στη λίστα τους. Πριν λίγο καιρό επισημάνθηκε ότι και ο Ολυμπιακός έχει στις σκέψεις του τον Έλληνα εξτρέμ.

Ο ίδιος, όμως, έχει προτεραιότητα την παραμονή στο εξωτερικό και κυρίως τη Γερμανία. Δεν σκέφτεται στην παρούσα φάση την Αγγλία. Έχει προσαρμοστεί στη χώρα και θεωρεί ότι του ταιριάζει το στυλ ποδοσφαίρου.

Στα 22 του χρόνια εκτός από τη σεζόν στη Φορτούνα, έχει καταγράψει 30 συμμετοχές στη Νόριτς. Οι 14 εξ αυτών στην Premier League. Είχε 15 ματς σε μισή σεζόν στην Ολλανδία με τη Τβέντε κι έφυγε από τον ΠΑΟΚ με 57 αγώνες, ξεκινώντας να παίζει 17 ετών και αποχώρησε μετρώντας 17 γκολ και 10 ασίστ.

Ένας απόλυτα έτοιμος παίκτης, σημαντικός για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει ανάγκη από το απρόβλεπτο.