Ο Χρήστος Ζαφείρης πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση κι άφησε υποσχέσεις για την εθνική Ελλάδος

Χρήστος Ζαφείρης - Φωτ. IMAGO

Ο Χρήστος Ζαφείρης πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση κι άφησε υποσχέσεις για την εθνική Ελλάδος

Κώστας Τόπας 09:29 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 29.08.2024

Ο Χρήστος Ζαφείρης πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση με την Σλάβια Πράγας κόντρα στη Λιλ, σκόραρε, είχε δύο δοκάρια κι άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Η Σλάβια Πράγας με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Ζαφείρη, «άγγιξε» τη μεγάλη ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε! Ο Έλληνας μέσος σκόραρε, είχε και δύο δοκάρια και «υπέγραψε» τη νίκη της τσεχικής ομάδας επί της Λιλ με 2-1, αλλά οι Γάλλοι λόγω του 2-0 στον πρώτο αγώνα πήραν την πρόκριση στο League Stage του Champions League με συνολικό σκορ 3-2.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Σλάβια Πράγας, ο οποίος αποφάσισε να παίξει για την Εθνική Ελλάδας και όχι τη Νορβηγία, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση, με αποκορύφωμα το απίστευτο γκολ που πέτυχε.

Στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρηση είδε την μπάλα να του στρώνεται και με ένα φοβερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Σλάβια Πράγας. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον Χρήστο Ζαφείρη τη φετινή σεζόν, ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ. Πάλι στο Champions League.

«Συμφωνώ ότι ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου. Κυρίως όμως είμαι περήφανος για όλη την ομάδα, γιατί δείξαμε ότι σίγουρα έχουμε κάτι να χτίσουμε», είπε ο Ζαφείρης μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Δεν ήταν μόνο το γκολ και τα δοκάρια», αντιλαμβάνεται ο Ζαφείρης. «Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και είναι κρίμα που δεν τις μετατρέψαμε σε γκολ. Πρέπει να το δουλέψουμε», συνέχισε ο χαφ στις δηλώσεις του. «Είναι ακόμα ένα μεγάλο πράγμα για εμάς το Europa League. Παίξαμε και πέρυσι και εκεί γίνονται μεγάλα ματς. Το να παίξουμε στο Champions League είναι προφανώς ένα όνειρο για όλη την ομάδα, αλλά αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, θα πάμε κατευθείαν εκεί».

Οσο για την εμφάνισή του και το τι μπορεί να βελτιώσει στη συνέχεια ο Ζαφείρης τόνισε: «Φαντάζομαι είναι ένα από τα καλύτερα μου ματς. Έπαιξα καλά, είχα μερικές ευκαιρίες. Αν μετρήσω το γκολ και τις ευκαιρίες στις οποίες συμμετείχα, μάλλον είναι. Σίγουρα όμως θα μπορούσα να βελτιώσω κάποια πράγματα χωρίς την μπάλα. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και την ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτό. Αυτός είναι ο ρυθμός που θέλουμε να παίξουμε. Θα πάρουμε τα θετικά από αυτό, ότι κάναμε μια τέτοια απόδοση απέναντι σε μια τέτοια ομάδα».

Κόντρα στη Λιλ, ο Χρήστος Ζαφείρης κατέγραψε τρομερή εμφάνιση κι αυτό αποτυπώνεται κι από τους παρακάτω αριθμούς.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος Έλληνας διεθνής μέσος είχε σε 90 λεπτά αγώνα:

-1 γκολ
-2 μακρινά σουτ στο δοκάρι
-2 πάσες κλειδιά
-4/7 μακρινές μεταβιβάσεις
-1/1 εύστοχες σέντρες
-5/8 κερδισμένες μονομαχίες
-2/2 επιτυχημένα τάκλιν
-70% ευστοχία στις πάσες
-3 κερδισμένα φάουλ
-2 κοψίματα

Οι τραυματισμοί δεν τον έβαλαν κάτω

Μετά τους πρώτους αγώνες με την ερυθρόλευκη φανέλα την άνοιξη του 2023, οι οπαδοί της Σλάβια ήταν ενθουσιασμένοι με τον Χρήστο Ζαφείρη. Ένας εξαιρετικός παίκτης με τεχνική κατάρτιση, με μεγάλη ικανότητα στις κοντινές και μακρινές μεταβιβάσεις και αξιοπρεπές σουτ. Αλλά μετά τον πρώτο μήνα στην Σλάβια Πράγας, η απόδοση του έπεσε γρήγορα.

Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, ο νεαρός μέσος αγωνίστηκε με τραυματισμούς και προβλήματα και ο προπονητής Γίντριχ Τρπισόφσκι σταμάτησε να τον εμπιστεύεται σε μια σημαντική φάση της σεζόν. Επιπλέον, τραυματίστηκε στην προετοιμασία, αλλά ο προπονητής εκτίμησε πολύ καλά την εμπλοκή του στον ρυθμό του αγώνα και του επέστρεψε ο παίκτης που τόσο πολύ ήθελε.

Ωστόσο, ο Ζαφείρης δεν το έβαλε κάτω και με σκληρή δουλειά και προετοιμασία κατάφερε να επανέλθει στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Εως τώρα με την Σλάβια Πράγας ο 21χρονος μέσος μετράει 64 εμφανίσεις, με απολογισμό επτά τέρματα και οκτώ ασίστ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!