Ποιος είναι ο Χρήστος Ζαφείρης που θα αποτελέσει το νέο μέλος της Εθνικής Ελλάδας;

Χρήστος Ζαφείρης

i

© Imago

Ποιος είναι ο Χρήστος Ζαφείρης που θα αποτελέσει το νέο μέλος της Εθνικής Ελλάδας;

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:53 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 27.08.2024

Το προφίλ του Χρήστου Ζαφείρη, το παρελθόν του και οι εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας που αποδείχτηκαν καθοριστικές για το... εθνόσημο.

Ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας, είναι αυτό του Χρήστου Ζαφείρη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Σλάβια Πράγας πήρε την απόφαση για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και θα εκπροσωπήσει την Εθνική Ελλάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο νεαρός μέσος της Σλάβια Πράγας επέλεξε την επίσημη αγαπημένη, ωστόσο λόγω της FIFA δεν μπόρεσε να βρεθεί στις κλήσεις του Σέρβου τεχνικού για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ντυθεί για πρώτη φορά στα «γαλανόλευκα» τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Το «who is who» του Χρήστου Ζαφείρη

Ο Χρήστος Ζαφείρης γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2003 κι από μικρή ηλικία έπαιζε ποδόσφαιρο σε ακαδημίες. Ο ίδιος έκανε τη διαφορά και όσοι τον παρακολουθούσαν έκαναν λόγο για ένα μεγάλο ταλέντο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Τα εντυπωσιακά του πεπραγμένα τον έστειλαν σε μία άλλη ακαδημία που ανήκε στο δίκτυο του Παναθηναϊκού κι αυτή η μετακίνηση αποτέλεσε το καθοριστικό βήμα.

Στο «τριφύλλι» δεν έκατσε πολύ, καθώς αναγκάστηκε με την οικογένειά του να μετακομίσουν στη Νορβηγία λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο πρόλαβε να γίνει... αντιληπτός και να αφήσει το στίγμα του.

Ο μικρός μπορεί να άλλαξε στέγη και τρόπο ζωής, όμως το ποδόσφαιρο δεν το παράτησε ποτέ. Ήταν τέτοια η αγάπη του για το άθλημα που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Ο ίδιος ξεκίνησε το ταξίδι του στο εξωτερικό από τις ακαδημίες της Λίλεστρομ, στη συνέχεια της Φόρνεμπου και της Φιέλχαμαρ και τέλος κατέληξε στη Βαλερένγκα στα 14 του.

Τότε ουσιαστικά οι Νορβηγοί τον ανακάλυψαν και τον κάλεσαν να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Κ16, με την οποία μέτρησε 3 συμμετοχές. Όταν πλέον άρχισε να κάνει... παπάδες στον αγωνιστικό χώρο, τότε ήρθαν και οι «σειρήνες» από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Στα τέλη του 2019 βρέθηκε σε προπονητικό camp της Λέστερ και μάλιστα είχε κι ένα τετ α τετ με τον τότε προπονητή του συλλόγου, το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ. «Τα αγγλικά μου είναι και ήταν και τότε πολύ καλά. Όμως ο Ρότζερς μιλούσε γρήγορα και σε μια διάλεκτο που δυσκόλευε την κατανόηση. Οπότε υπήρξαν μερικά λεπτά παύσης και ντράπηκα πολύ», είχε αποκαλύψει ο μικρός γι΄ αυτήν τη συνάντηση.

Στη συνέχεια ο Ζαφείρης επέστρεψε στη χώρα μας και δοκιμάστηκε στον Ολυμπιακό, ενώ τον Αύγουστο του 2021 μετακόμισε στη Χάουγκεσουντ.

Έπειτα από 32 ματς, με πέντε γκολ και άλλες τόσες ασίστ, το μεταγραφικό «μπαμ» ήρθε τον Ιανουάριο του 2023, με τη Σλάβια Πράγας να βγάζει από τα ταμεία της τρία εκατομμύρια ευρώ και με τον Έλληνα μέσο να γίνεται η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του «ερυθρόλευκου» συλλόγου.

Ο 20χρονος ταλαντούχος μέσος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, είναι συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα και φαίνεται να είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, με το μέλλον του να είναι λαμπρό.

Η χρηματιστηριακή του αξία έχει φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ και την περσινή σεζόν σε 39 συμμετοχές, με την τσέχικη ομάδα, κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές και να μοιράσει τρεις ασίστ, ενώ κέρδισε από νωρίς τις εντυπώσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!