Διέρρευσε η τελική βαθμολογία της Χρυσής Μπάλας: Πρώτος ο Μέσι με τους Χάαλαντ και Εμπαπέ να τον ακολουθούν

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Διέρρευσε η τελική βαθμολογία της Χρυσής Μπάλας: Πρώτος ο Μέσι με τους Χάαλαντ και Εμπαπέ να τον ακολουθούν

Κώστας Τόπας 15:36 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 14.08.2024

Διέρρευσε η τελική βαθμολογία της Χρυσής Μπάλας, με τον Λιονέλ Μέσι να κατακτάει για όγδοη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο και τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ να ακολουθούν τον 36χρονο Αργεντινό αστέρα της Ίντερ Μαϊάμι.

Οι 30 υποψήφιοι για το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας είναι γνωστοί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Και ο τελικός νικητής θα γίνει γνωστός το βράδυ της Δευτέρας (30/10, 21:30). Οπως όλα δείχνουν, ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να βάλει στην τροπαιοθήκη του την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του. Ο Αργεντινός αστέρας εντάχθηκε στην ομάδα του MLS, Ίντερ Μαϊάμι, που ανήκει στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, από την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι. Ως μέρος της μετακόμισής του στο κλαμπ με έδρα τη Φλόριντα, ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει ήδη μεγάλο αντίκτυπο τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό κομμάτι.

Λίγες ώρες πριν την μεγάλη τελετή το «GOAL» διέρρευσε την τελική βαθμολογία των 20 υποψηφίων για την Χρυσή Μπάλα, με το όνομα του Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται στην κορυφή. Από την άλλη Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους και ο μέσος της της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ενώ Ρόντρι, Γκουντογκάν, Οσίμεν, Χούλιαν Άλβαρες και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Η αναλυτική βαθμολογία:

  1. Λιονέλ Μέσι
  2. Έρλινγκ Χάαλαντ
  3. Κιλιάν Εμπαπέ
  4. Βινίσιους
  5. Κέβιν Ντε Μπρόινε
  6. Ρόντρι
  7. Ιλκάι Γκουντογκάν
  8. Βίκτορ Οσίμεν
  9. Χούλιαν Άλβαρες
  10. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
  11. Τζουντ Μπέλιγχαμ
  12. Μπερνάρντο Σίλβα
  13. Καρίμ Μπενζεμά
  14. Χβίτσα Κβαρατσχέλια
  15. Λαουτάρο Μαρτίνες
  16. Μπουκάγιο Σάκα
  17. Εμιλιάνο Μαρτίνες
  18. Μάρτιν Οντεγκάαρντ
  19. Μοχάμεντ Σαλάχ
  20. Τζαμάλ Μιουσάλα

Στον Μπέλιγχαμ το «Τρόπαιο Κοπά»

Εκτός από το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «Τρόπαιο Κοπά», για τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα είναι ο νικητής αυτού του βραβείου, με τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης να αφήνει πίσω του τον Τζαμάλ Μουσιάλα.

Στον Βινίσιους το «Socrates Award»

Το συγκεκριμένο βραβείο ονομάζεται «Βραβείο Σόκρατες» ως φόρο τιμής σε αυτή την τεράστια μορφή του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Την περυσινή χρονιά το είχε κατακτήσει ο Σαντιό Μανέ, ενώ φέτος τη σκυτάλη θα πάρει ο Βινίσιους ο οποίος θα κάνει κι ένα ειδικό αφιέρωμα στον Πελέ.

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!