Οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις της χρυσής μπάλας

Οι ομάδες με τις περισσότερες κατακτήσεις της χρυσής μπάλας

Ιάσονας Τσίλης 09:51 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 14.08.2024

Η Ίντερ Μαϊάμι έγινε η πρώτη μη ευρωπαϊκή ομάδα, της οποίας ποδοσφαιριστής κερδίζει τη χρυσή μπάλα. Ποιες ομάδες όμως, έχουν βγάλει τους πιο πολλούς νικητές;

Ο Λιονέλ Μέσι, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, αφού είχε διαρρεύσει λίγες ημέρες πριν η τελική βαθμολογία, κατέκτησε την 8η χρυσή μπάλα της καριέρας του, ανήμερα των γενεθλίων του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Αργεντίνος ήταν ο μεγάλος νικητής, κυρίως λόγω της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αφήνοντας δεύτερο τον Έρλινγκ Χάαλαντ που κατέκτησε σχεδόν τα πάντα στην πρώτη του χρονιά με τη Μάντσεστερ Σίτι (σκοράροντας ακατάπαυστα) και πολλοί πίστευαν, ότι θα έπρεπε να είναι αυτός ο νικητής της χρυσής μπάλας.

Η Ίντερ Μαϊάμι προστέθηκε στη λίστα των ομάδων, των οποίων παίκτης έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο ατομικό βραβείο. Στην κορυφή, βρίσκονται οι δύο ισπανικοί γίγαντες, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, με 12 η καθεμία.

Ακολουθούν Μίλαν και Γιουβέντους με οκτώ αμφότερες, ενώ την κορυφαία πεντάδα κλείνει η Μπάγερν Μονάχου με πέντε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τέσσερις και η Ίντερ δύο.

Aπό την σκληρή κριτική η «Equipe» πέρασε στην αποθέωση για τον Μέσι μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:00 - 31.10.2023

Aπό την σκληρή κριτική η «Equipe» πέρασε στην αποθέωση για τον Μέσι μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας (vid)

Μετά την βράβευση με την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του, η γαλλική εφημερίδα «Equipe» που πάντα του ασκούσε έντονη κριτική όσο ήταν στην Παρί Σεν Ζερμέν, έπεσε στα πόδια του Λιονέλ Μέσι.

Όσον αφορά τις χώρες που έχουν βγάλει τους πιο πολλούς νικητές της χρυσής μπάλας, ο Λιονέλ Μέσι έδωσε μόνος του την πρωτιά στην Αργεντινή με τις οκτώ κατακτήσεις του, αφήνοντας πίσω με επτά, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία, οι οποίες έχουν φτάσει σε αυτό το νούμερο, έχοντας πάνω από δύο παίκτες που έχουν κερδίσει το σημαντικότερο ατομικό βραβείο στο ποδόσφαιρο.

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ και το σόου Ποντένσε στην Κρήτη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!