Ούτε ο Μπέλιγχαμ, ούτε ο Εμπαπέ, ούτε ο Χάαλαντ: Αυτός οδηγεί την κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι

Μπέλιγχαμ, Εμπαπέ, Χάαλαντ

Ούτε ο Μπέλιγχαμ, ούτε ο Εμπαπέ, ούτε ο Χάαλαντ: Αυτός οδηγεί την κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι

Κώστας Τόπας 09:59 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 14.08.2024

Η μάχη για το Χρυσό Παπούτσι καλά κρατεί. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της σεζόν, δεν είναι άλλος πέρα από τον Χάρι Κέιν.

Δεν είναι ο Μπέλιγχαμ, δεν είναι ο Χάαλαντ, δεν είναι ο Εμπαπέ... Ο παίκτης που οδηγεί την κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλος από τον Χάρι Κέιν. Με το υπέροχο γκολ του κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, ο Άγγλος φορ μετράει ήδη 21 γκολ σε 15 αγώνες στην Bundesliga, μια εκπληκτική φιγούρα που τον έχει ήδη κάνει να σπάει ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

Τα 21 γκολ του πρώην επιθετικού της Τότεναμ σημαίνουν συνολικά 42 βαθμούς στη βαθμολογία ως πρώτος σκόρερ της Ευρώπης. Ακολουθεί ο εκπληκτικός Άκορ Άνταμς (36,5 πόντοι) της Μονπελιέ, μια από τις αποκαλύψεις της σεζόν και ο Νορβηγός Άμαλ Πελεγκρίνο (36), του οποίου η σεζόν με την Μπόντο Γκλιμτ έχει ήδη τελειώσει ελλείψει ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τα 18 γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ (36 πόντοι) είναι πολύ μακριά, και πολύ περισσότερο τα 14 του Έρλινγκ Χάαλαντ (28 πόντοι) ή τα 13 του Τζουντ Μπέλιγχαμ (26 πόντοι), μερικοί από τους κύριους υποψήφιους για το Χρυσό Παπούτσια. Ο επιθετικός της Μπάγερν είναι ακόμα πιο θεαματικός αν αθροίσουμε όσα έχει πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις, με 24 γκολ και 8 ασίστ σε μόλις 21 παιχνίδια.

Ο Κέιν βρήκε το ιδανικό πλαίσιο για να πετύχει στην ομάδα της Βαυαρίας. Μια ομάδα με μεγάλη επιθετική παραγωγή, με δεύτερη γραμμή που δεν σταματάει να δημιουργεί χώρο και να σκοράρει, που αποτελείται από τους Σανέ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι και Μίλερ. Τα 49 γκολ της Μπάγερν σε μόλις 15 αγώνες την καθιστούν την ομάδα με τα περισσότερα τέρματα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.