Χρυσοχοΐδης: «Από τη μία διοργανώνουμε τελικό του Conference League κι από την άλλη κλείνουμε το γήπεδο στον τελικό Κυπέλλου» (vid)

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

i

© Glomex

Χρυσοχοΐδης: «Από τη μία διοργανώνουμε τελικό του Conference League κι από την άλλη κλείνουμε το γήπεδο στον τελικό Κυπέλλου» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:00 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 29.05.2024

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για τους δύο επερχόμενους σπουδαίους τελικούς που θα διεξαχθούν στη χώρα μας.

Ο τελικός του Conference League στην Opap Arena ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, αλλά και το Άρης - Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι τα δύο γεγονότα που θα απασχολήσουν την ελληνική ποδοσφαιρική επικαιρότητα μέσα στις επόμενες μέρες.

Γι΄ αυτόν το λόγο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως ο τελικός στον Βόλο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Προχθές είχαν συλληφθεί κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Εκεί η αστυνομία για πρώτη φορά έκανε εξαιρετική δουλειά. Δεν πέρασε κανείς μέσα και πήγαν στο αυτόφωρο».

Για την απουσία του κόσμου από τον τελικό Κυπέλλου: «Αυτό είναι ντροπή πραγματικά. Από τον Φλεβάρη και μετά που πάρθηκαν τα νέα μέτρα, δεν έχει πεταχτεί ούτε ένας πυρσός μέσα στο γήπεδο. Έχουν αποδώσει τα μέτρα. Από τη μία οργανώνουμε έναν από τους τρεις μεγαλύτερους αγώνες της Ευρώπης, τον τελικό του Conference League κι από την άλλη έχουμε κλειστό το γήπεδο στον τελικό Κυπέλλου. Θα κάνουμε έναν καλό τελικό».

Άδωνις Γεωργιάδης για τον τελικό του Conference League: «Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP, σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας»

Σύμφωνα με τη φερόμενη οδηγία του νοσοκομείου, που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο «Ευαγγελισμός» τίθεται σε τριήμερη ετοιμότητα για να υποδεχθεί VIP περιστατικά, εν όψει του τελικού της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην «OPAP Arena», στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε αμέσως να απαντήσει στις αντιδράσεις εξηγώντας ότι: «Το σχέδιο για την Υγεία που έχουμε καταθέσει στην UEFA και ήταν προαπαιτούμενο για να γίνει ο τελικός στην Ελλάδα, προβλέπει τρία νοσοκομεία αναφοράς εκείνη την ημέρα, το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό. Ανάλογα το μέγεθος του περιστατικού, το ΕΚΑΒ ξέρει πού θα πηγαίνει» και συνέχισε λέγοντας:

«Η Ελλάδα ζήτησε να αναλάβει μια διεθνή πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Γιατί το ζήτησε; Γιατί ως μία τουριστική χώρα θεωρούμε ότι να γίνει ο τελικός του Conference στην Ελλάδα, προσθέτεις την αξία του τουριστικού μας προϊόντος. Θα είναι σαν μια δωρεάν διαφήμιση της χώρας. Για να πας στην UEFA και να ζητήσεις να πάρεις την διοργάνωση, σου βάζει η UEFA κάποιους κανόνες. Και λέει για παράδειγμα:

Εχει υποχρέωση η αστυνομία εκείνη την ημέρα να ρυθμίσει την κυκλοφορία για μπορέσουν οι ομάδες να πάνε στον τελικό; Οσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει να έχει σχέδιο η αστυνομία για να έχει τάξη κι ασφάλεια ο τελικός άλλο τόσο αυτονόητο από τη σύμβαση μας είναι ότι πρέπει το Υπουργείο Υγείας να παρέχει νομική περίθαλψη στους ανθρώπους αυτούς. Τόσο απλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.